Business and General Aviation Association of Romania

News

<< First  < Prev   1   2   3   4   5   ...   Next >  Last >> 
  • 07 Jun 2019 5:46 PM | Anonymous

    ZIUA EUROPEANĂ A ELICOPTERELOR

    la AEROPORTUL TUZLA

     

    Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla organizează Ziua Porților Deschise pe 30 iunie 2019, între orele 10.00-16.00, ca parte a evenimentului european dedicat elicopterelor, susținut de European Helicopter Association (EHA).

       Regional Air Services – Aeroport Internațional Tuzla este membră EHA, www.eha-heli.eu încă din anul 2016. La inițiativa Union Française de l'Hélicoptère (www.ufh.fr), membrii EHA au stabilit ca 30 iunie să devină Ziua Europeană a elicopterelor. În Franța, acestei provocări i-au răspuns majoritatea operatorilor civili și toți cei militari, iar EASA va sprijini întregul demers.  

       În România, operatorii de elicoptere nu au constituit încă o asociație națională care să își poată asuma coordonarea unor astfel de proiecte. În acest context, Regional Air Services organizează la Aeroportul Tuzla Ziua Porților Deschise – la care invită toți iubitorii de aviație, presă, partenerii de afaceri, fotografii pasionați de aeronave și oficialitățile. 

       Între orele 10.00 și 16.00, piloții de elicopter ai Regional Air Services vor fi ghizi și vor prezenta pe platforma aeroportului (H2, H7 și H8) elicopterul AS 365 N - YR-RAH echipat cu troliu, în varianta de căutare și salvare, dar și echipamentele SAR, elicopterul Bell 2016, Cabri G2 și elicopterele companiei Heliportugal. Participanții la acest eveniment sunt scutiți de taxele de aeroport.
                             

    VREAU SĂ VIN LA TUZLA

    Toți cei înscriși vor intra automat în tragerea la sorți pentru un zbor de agrement pe țărmul mării cu elicopterul Cabri G2. Acesta poate fi programat împreună cu reprezentanții Regional Air Services oricând până la data de 30 septembrie 2019. 

       “Motivația EHA și importanța activității cu elicoptere pe aeroportul nostru ne-au convins să ne implicăm în acest eveniment. Din datele pe care le avem, Aeroportul Tuzla a găzduit mai mult de 90% din traficul civil de elicoptere raportat în întreaga țară (incluzând aeronavele străine care au venit la noi în țară), fiind astfel cel mai important aeroport românesc dedicat elicopterelor. Situat într-o zonă turistică și economică densă, la 21 km de Constanța și 35 km de granița cu Bulgaria – infrastructura Aeroportului Tuzla este dedicată aviației generale, aceasta fiind singura bază aeriană perfect adaptată misiunilor de zbor pe mare de pe țărmul Mării Negre.

       Aeroportul Tuzla este o perfectă interfață offshore, oferă accesibilitatea cea mai bună către porturile maritime, fiind la  400 m de E87 / DN39 și la 4 km de stațiile de tren din Costinești și Tuzla și are o situare favorabilă în fațada litorală, unde densitatea populației este foarte mare. Tuzla are o poziție centrală în zona turistică și acest lucru influnețează favorabil întreaga cerere de zbor, dar și modul de operare.explică Adrian Vasilache, Managing Partner Regional Air Services SRL.

       EHA și-a argumentat inițiativa astfel: “Chiar dacă puțini oameni realizează asta, nu trece nici măcar o zi în care un elicopter să nu fie util sau chiar indispensabil oamenilor.
       Desigur, toată lumea cunoaște elicopterele care asigură întâlnirea rapidă între victimă și salvatori ori doctori, sau elicopterele care sting incendii. Dar oare câtă lume percepe utilitatea elicopterelor în domeniul salvărilor maritime sau în cel al furnizării de echipamente în zonele montane greu accesibile? Câți știu care este contribuția pe care un elicopter o poate avea într-o multitudine de alte situații, cum ar fi montarea în siguranță a unui ascensor într-un lift pe care îl vom folosi zilnic, faptul ca putem privi la televizor sau că avem apa de la baie, că avem acces la o rețea telefonică funcțională sau că putem alimenta mașina?
       Între elicopterele microlight, folosite cel mai adesea de școli, elicopterele militare – care ne protejează interesele sau elicopterele-macara de 15 tone – se află un întreg univers de aripi rotative care transportă oameni, apără, verifică, filmează, repară, ridică, supraveghează, măsoară și, mai ales, salvează vieți.“ 

       Rezultatele pozitive ale Regional Air Services se datorează managementului sau 100% privat, caz unic în România. Aeroportul Tuzla este primul și, de două decenii, din păcate, încă singurul aeroport privat din România.
       De-a lungul anilor, RAS – Aeroportul Tuzla a înregistrat o creștere constantă, planificată, predictibilă și organică – tipice companiilor care există datorită unor contracte dedicate.
       Tuzla este un model de afaceri care merită replicat în România și un exemplu de bune practici.
       Regional Air Services este acum lider de piață în Aviația Generală din România, operatorul privat cu cea mai extinsă gamă de servicii și, adesea, sigurul furnizor autorizat.

     

  • 28 May 2019 7:12 PM | Anonymous

    În urma crizei de AVGAS de anul trecut Aircaft Owners and Pilots Association of Romania a reușit să convingă înca un distribuitor de produse petroliere să livreze AVGAS pe Băneasa!

     

    Formalitățile au durat aproape un an și acum,  putem anunța că firma Eurospeed livrează ABGAS la prețul de 2,4 Euro, inclusiv acciză și TVA., față de 3 euro cât era prețul la celalallt furnizor.

    Eurospeed ne-a informat că există posibilitatea de alimentare a aeronavelor pe aeroportul Baneasa și că asigură dispobilitate 24/7, așa că, atunci când se solicită alimentare pe stație, ei vor asigura operațiunea.

    Tot de la Eurospeed,  la Aero Suceava, este disponibil AVGAS, cu ridicare directă din locație. Cine este interest și are echipamente de transport poate merge să ridice carburantul. reprezentanții companiei ne-au informat că urmează, în scurt timp și posibilitatea de alimentare a aeronavelor pentru acest Aeroportul Suceava.                                                         

    Pentru că Aircaft Owners and Pilots Association a semnalat criza AVGAS în România anul trecut și a discutat despre importanța dezvoltării aviației generale în România atât cu autoritățile, dar și cu presa și cu toate companiile implicate și astfel, a reușit astfel să convingă un nou furnizor.

     

    Vă amintim că Aircraft Owners and Pilot Association of Romania este o asociație cu renume național și internațional, promovând economia, siguranța și popularitatea zborului, concentrându-se pe promovarea și dezvoltarea aviației generale în Romania. 

    Ne continuăm eforturile susțiute de a imbunătăți condițiile și legislația pentru aviația generală în România și de a dezvolta permanent acest sector al aviației în țara noastră.

    Le dorim succes celor din echipa Eurospeed și îi felicităm pentru această reușită, iar nouă ne dorim să zburăm cât mai mult! 

                                                       

     
    Find us on Facebook

     

  • 21 May 2019 3:40 PM | Anonymous


    TAROM ofera pasagerilor sai posibilitatea de a calatori spre litoralul Marii Negre cu tarife pornind de la 34 de euro pentru un zbor dus Satu Mare - Constanta, 38 de euro pentru un zbor dus Constanta - Satu Mare, respectiv de la 59 de euro pentru un zbor dus-intors, cu toate taxele incluse. Redeschiderea acestei curse este rezultatul eforturilor intreprinse de catre managementul companiei TAROM pentru dinamizarea retelei de rute si reprezinta atingerea unui alt obiectiv important ce vizeaza destinatiile cu potential pentru pasagerii romani din Transilvania si Dobrogea", precizeaza TAROM, intr-un comunicat.

    In acelasi timp, TAROM vine in intampinarea nevoilor de mobilitate si a cererii primite din partea pietei nationale pentru conectarea cu litoralul Marii Negre.

    Astfel, in intervalul 18 iunie 2019 - 20 septembrie 2019, aceasta cursa urmeaza a fi efectuata in zilele de marti si vineri si va avea urmatorul program de operare: decolare la orele 9:10 din Satu Mare si aterizare la orele 10:50 in Constanta si decolare la orele 11:15 din Constanta si aterizare in Satu Marea la orele 12:55.

    In prezent, de pe Aeroportul Satu Mare, compania opereaza, de asemenea, zboruri directe spre Bucuresti cu un numar de 10 frecvente saptamanale.

    Biletele sunt disponibile pentru vanzare si pot fi deja achizitionate de pe site-ul TAROM.

    Pasagerii zborurilor TAROM beneficiaza de transport gratuit al bagajului de cala in limita maxima de 23 kg (1 bagaj pentru Clasa Economy) +10 kg bagaj de mana, check-in gratuit in aeroport, la kiosk, online si pe mobil, dar si de catering la bord, insotit de racoritoare si ceai sau cafea.

    Compania TAROM si-a majorat cu 1,4% cota de piata in Romania in 2018, prin cresterea cu 40% a numarului de pasageri pe rute interne, fata de anul 2017, potrivit datelor operatorului aerian national, transmise AGERPRES la finele lunii martie. TAROM si-a crescut numarul de zboruri la peste 19.000/an si a dezvoltat noi rute catre Est, precum Odessa, Tbilisi si Erevan, si spre nordul Africii, la Cairo.

    Pentru anul 2018, transportatorul Romaniei a raportat vanzari mai mari cu 49,63 milioane de dolari fata de 2017 (+21%), iar veniturile totale sunt de asemenea pe plus cu 21%, ajungand la 1,41 miliarde de lei.

    Numarul total de pasageri transportati de TAROM pe curse regulate, in 2018, a depasit 2,74 milioane, in crestere cu 20% raportat la 2017. Acesta este cel mai mare numar de pasageri din ultimii 10 ani consemnat de companie.

    In plus, vanzarile online au consemnat o crestere cu 34%, in 2018 vs 2017, la 10,34 milioane de dolari.


  • 22 Apr 2019 10:54 AM | Anonymous

    Momentele de distragere a atenției din interiorul cabinei de pilotaj nu sunt doar enervante, ci și periculoase. Faceți tot ce puteți pentru a evita aceste 10 elemente ce vă pot distrage atenția!


    1) Traficul pe care îl auziți, dar nu îl puteți vedea

    Nu este nimic mai enervant decât un raport de trafic aproape de poziția ta. Atenția vizulă se îndreaptă în afara cabinei de pilotaj, analizând cerul pentru contact vizual. În timp ce scanarea spațiului exterior este importantă, la fel de importantă este și pilotarea avionului. Nu transformați o situație incomodă intr-una și mai periculoasa, uitând să gestionați parametrii de zbor.

    2) Pasagerii "răi"

    Copiii gălăgioși, pasagerii care vorbesc non-stop peste interfon și întrebările aparent nesfârșite sunt tipice atunci cand se zboară înt-un avion mic de GA.  Amintiți-vă că întrerupătorul "izolat" există pentru un motiv!

    Colin, cu toate acestea, este un pasager bun. Aducerea apei pentru piloți nu este niciodată un lucru rău! :)


    3) Piloții de pe scaunele din spate

    Piloții pot fi uneori pasageriteribili  ...


    4) Avioane cu care nu sunteți familiarizați

    Nu găsiți un switch? Nu știu cum să urmez fluxul listei de verificare? Care e limitarea vitezei?

    Nici una dintre acestea nu sunt întrebări la care să se poată răspunde în timp ce vă aflați la înălțime. Înainte de a intra într-un avion cu care nu sunteți familiarizat, asigurați-vă că ați făcut un zbor test pentru noul avion.


    5) Spațiul aerian nefamiliar

    Nu am primit certificatele de zbor pentru a zbura în cercuri deasupra caselor noastre toată ziua. Inevitabil, veți zbura într-un  spațiul aerian nefamiliar și aglomerat undeva în țară. Este important să cunoașteți regulamentele, dimensiunile spațiului aerian și procedurile înainte de a decola. 


    6) Echipamente electonice neimportante

    Limitați utilizarea cu cât mai mult posibil a electronicelor personale. Dacă utilizarea acestora nu este critică pentru zbor, întreabă-te, "este ceva care poate aștepta până când mă aflu pe pamânt?" Cel mai probabil, răspunsul este da . Dacă zburați partea 91 cu camerele montate, setați-le și filmați înainte de pornirea motorului. Nu le atingeți până când nu sunteți pe pamânt.


    7) Congestie radio perturbantă

    Nu e nimic mai rău decât un radio cu un zgomot perturbator. Este un element de distragere a atenției  pentru alți piloți care ar putea fi într-o fază critică a zborului sau trebuie să facă un anunț. Evitați conversațiile inutile sau treceți la o frecvență discretă ... Dați 123,45, încercați!

    8) Sistemul de operare neordonat

    Organizați ecranele sistemului de operare al aeronavei, astfel încât să afișeze numai informațiile relevante. Prea multă dezordine pe ecrane ar putea duce la pierderea a ceva important.


     

    9) Resturi de obiecte străine

    FOD sau resturile obiectului străin sunt distrăgătoare și periculoase. Au fost înregistrate puține accidente au fost cauzate de obiectele pierdute din cabină care au fost blocate în controalele de zbor. Deci, atenție!


    10) Ușile și ferestrele deschise

    Pe măsură ce accelerați pe pistă, observați că vântul se mișcă puternic în aer. Undeva, o ușă sau o fereastră este deschisă. Dacă nu ați reușit să întrerupeți decolarea sau nu o puteți închide în timpul zborului, survolați în cerc și aterizați pentru a rezolva problema. Ar putea o uță deschisă să provoace un accident? Poate fi una dintre cauze. Atenție!



  • 22 Feb 2019 5:41 PM | Anonymous

    Aircraft Owners and Pilots Association of Romania organizează unul dintre cele mai importante evenimente de aviație și de afaceri din acest an - Conferința Aircaft Safety and Avionics, în 27 februarie 2019, la Aeroportul Băneasa București.

    Industria aeronautică din România și autoritățile de reglementare se vor reuni pentru a discuta despre ultimele evoluții în domeniul siguranței aviației și al inovațiilor tehnologice. Subiectele vor include certificarea aeronavelor, operațiunile aeriene, actualizările pentru avionics, motoarele, întreținerea avioanelor, analiza siguranței și a datelor, gestionarea traficului aerian și aeroporturile.

    Principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul conferinței includ importanța cooperării dintre industrie și autoritățile care implementează standardele de siguranță ca urmare a dezvoltării inovațiilor tehnologice, a evoluției în certificarea aeronavelor, a aeroporturilor, a ATM și a siguranței și securității aviației, precum și a tendințelor în operațiunile de aviație generală.

    De asemenea, ca o inițiativă nouă, Asociația Proprietarilor de Avioane și Piloților din România dorește să creeze un ROADMAP pentru România, invitând astfel toate autoritățile, instituțiile private și cele de afaceri să contribuie la planul general pentru viitorul aviației generale și comerciale. Inițiativa ar trebui să devină un grup de lucru permanent pentru comunitatea aviatică de aici.

    Participarea reprezentanților la nivel înalt din cadrul CAA, ROMATSA, ROMAERO, CNAB, Asociația Proprietarilor de Avioane și Piloților, Aeroclubul Român, Școala Superioară de Aviație din România, industria aviatică și profesioniștii din România, împreună cu piloții și mass-media va conuce la un dialog și o relație între toate părțile pentru a dezvolta segmentul de aviație generală în România și pentru a pregăti piloții pentru tendințe, noi reglementări și implementarea Avionics.

    Masa rotundă cu teme relevante pentru această importantă conferință privind Aviația Generală, organizată de Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, cuprinde următoarele:

    EASA GA Roadmap

    o   Aviația generală este o prioritate ridicată pentru EASA și  de aceea face eforturi și alocă resurse pentru crearea unor norme mai simple, mai ușoare și mai bune pentru aviația generală. Recunoscând importanța aviației generale și contribuția sa la un sistem european sigur al aviației, EASA, în parteneriat cu Comisia Europeană și alte părți interesate, a creat un Roadmap pentru reglementarea aviației generale

    • GA Roadmap pentru Romania

    o   Aceasta este o nouă inițiativă a Aircraft Owners and Pilots Association of Romania pentru a crea un Roadmap pentru România, prin urmare invită toate autoritățile, instituțiile private și cele de afaceri să contribuie. Planul general pentru viitorul aviației generale și comerciale. Inițiativa dorește să devină un grup de lucru permanent pentru comunitatea aviatică de la noi.

    ·        Întreținerea aeronavei pe cont propriu. Înțelegerea rolului CAMO

    o   Care sunt cerințele legale pentru îngrijirea avioanelor personale și ce înseamnă cu adevărat CAMO? CAMO este un termen originar din Europa, dar astăzi este folosit pe mai multe continente. Deci ce este și cum afectează un operator privat de aeronave? Încredere mare este acordata unei companii care are grijă de întreținerea unei aeronave. Deci, dacă alegeți să folosiți CAMO, trebuie să vă asigurați că încrederea dvs. este bine plasată.

    • Aircraft Avionics

    o   Suntem într-o revoluție pentru avionics în intreaga lume. În ultimele 24 de luni sunt disponibile mai multe opțiuni pentru aeronavele GA decât în ​​ultimii 20 de ani. Veți beneficia de o prezentare completă a celor mai recente produse de la Garmin și ale altor producători de avionică disponibili. De asemenea, veți găsi detalii importante despre opțiunea de motor diesel Continental ca pe o solutie salvatoare în ceea ce privește creșterea prețurilor și disponibilitatea limitată a AVGAS.

    • Regulamentul EASA / UE pentru piloți

    o   EASA a reușit să introducă o lege care impune tuturor piloților rezidenti în UE să dețină licențe EASA - chiar dacă aeronava este înregistrată în afara UE. Aceste licențe ar fi în plus față de licențele statului de înmatriculare (de exemplu, FAA) cerute de ICAO. Cum implementează CAA la noi acest nou regulament? Cum sunt afectași piloții din România

    Lectorii care au fost invitați sunt Radu Merica – Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, Armand Petrescu   Director General, CAA, Gabriel Stoe  Director general CNAB, Fanica Carnu   Director General, ROMATSA, Iulian Botta – Vicepeședinte, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, Meze Matjaz CEO, Aeroservice Lesce , Nicolae Dutescu – Director General, Jet Technics, George Barbu– Direcctor General, Școala Superioară de Aviație și Aviation, George Rotaru – Direcctor General Aeroclubul României.

    Pntru mai multe detalii vizitați www.aoparomania.ro sau contactați info@aoparomania.ro/0723121418

     

  • 20 Feb 2019 12:04 PM | Anonymous


    Aircraft Owners and Pilots Association of Romania is organizing one of the most important Aviation and business event of this year - Aircraft Safety and Avionics Conference, on February 27th 2019, at Baneasa Airport Bucharest.

    Romanian Aviation industry and regulatory authorities will gather to discuss the latest developments in Aviation Safety and technological innovations. Topics will include Aircraft Certification, Air Operations, Avionics Updates, Motors, Aircraft Maintenance, Safety and Data Analysis, Air Traffic Management and Airports.

    The main topics that will be discussed includes the importance of cooperation between industry and authorities implementing safety standards following the development of technological innovations, developments in aircraft certification, airports, ATM and aviation safety and security, as well as future trends in general aviation operations.

    Also, as a new initiative, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania wants to create a GA Roadmap for Romania, therefore invites all authorities, private and business institutions to contribute to the masterplan for the future of general and business aviation. The initiative should become a permanent workgroup for the aviation community here.

    The participation of high-level representatives from CAA, ROMATSA, ROMAERO, CNAB, Aircraft Owners and Pilots Association, Romanian Aeroclub, Romanian Superior School of Aviation, the aviation industry and professionals in Romania and South Eastern Europe, together with pilots and mass media reinforces a dialog and relationship between all parties in order to develop the general aviation segment in Romania and to prepare pilots for trends, new regulations and developing avionics.

    AGNDA

    18,00 – 18,30 – Registration and welcome drinks

    18,30 – 18,40 – Opening Remarks

    • Radu Merica – President, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania
    • Armand Petrescu –  General Manager, CAA
    • Gabriel Stoe –  General Manager, National Company of Airports Bucharest

    18,40 – 20,00: Main panel with relevant topics for this important General Aviation Conference powered by Aircraft Owners and Pilots Association of Romania:

    • EASA GA Roadmap

    o    General Aviation is a high priority for EASA and is dedicating effort and resources towards creating simpler, lighter and better rules for General Aviation. Recognizing the importance of General Aviation and its contribution to a safe European aviation system, EASA in partnership with the European Commission and other stakeholders has created a Road Map for Regulation of General Aviation

    • GA Roadmap for Romania

    o    This is a new initiative of Aircraft Owners and Pilots Association of Romania to create a GA Roadmap for Romania, therefore we invite all authorities, private and business institutions to contribute. The masterplan for the future of general and business aviation. The initiative wants to become a permanent workgroup for the aviation community here.

    • Aircraft Maintenance on your own. Understanding the role of CAMO

    o    What are the legal requirements for taking care of Personal Aircraft, and what CAMO really means? Continuing Airworthiness Management Organization (CAMO) is a term originating in Europe, but today is used across continents. So what is it, and how does it affect an aircraft private operator? Significant levels of trust are afforded to a company looking after the maintenance of an aircraft. So, if you choose to place your aircraft with a CAMO, you should ensure that your trust is well placed.

    • Aircraft Avionics Updates

    o    We are in a middle of a retrofit avionics revolution. In the last 24 months more options are available for GA aircrafts, than in the last 20 years. This is a game changer for older birds. You will benefit of full presentation of the latest products from Garmin and other avionics producers available to upgrade the avionics of your aircraft.  Also you will find out important details about Continental diesel engine option as a problem solver of the AVGAS rising prices and limited availability. 

    ·         Developments in Aircraft Certification  

    o    The aviation industry is in a continuous evolution. This has the potential to more effectively assess the safety and security of products and services. This is happening at the same time as the introduction of new technologies appears to accelerate across many domains like propulsion, autonomous transport and advanced manufacturing. In this session, we will explore how these trends will influence each other looking forward and how regulators and industry may cooperate.

    ·         Future Trends in General Aviation Operations

    o    Advances in technology continue to contribute to improve safety and operational efficiency throughout the aviation industry. As the industry evolves with new concepts becoming mainstream, new operational challenges are starting to emerge which must be addressed. This topic will address the opportunities and challenges being created by aviation's latest technology advances in the field of flight operations in the area of general aviation.

    • ·         EASA/EU regulation for licensed pilots
    • EASA has managed to introduce a law which requires all pilots whose "operator" is resident in the EU to have EASA licenses and medicals - even if the aircraft is registered outside the EU. These licenses would be in addition to the State of Registry (e.g. FAA) licenses required by ICAO.  How is CAA implementing this new regulation? Is this affecting the pilots in Romania?

      Keynote speakers invited:

    • Radu Merica – President, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania
    • Armand Petrescu –  General Manager, CAA
    • Gabriel Stoe –  General Manager, National Company of Airports Bucharest
    • Fanica Carnu –  Deputy General Manager, ROMATSA
    • Iulian Bota – Viceresident, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania
    • Remus Vulpescu – President of Administration Council, ROMAERO

    §  George Barbu – General Manager, Romanian Superior School of Civil Aviation

    §  George Rotaru – General Manager, Romanian Aeroclub

    §  Meze Matjaz CEO, Aeroservice Lesce

    §  Nicolae Dutescu – General Manager, Jet Technics

    §  Continental Representative

    20,00  – 20,30    – Q&A and Interactive Discussions 

    20,30 – 21,30 – Networking Cocktail

     

  • 28 Jan 2019 5:53 PM | Anonymous

    IMPORTANT: Aircraft Owners and Pilot Association of Romania semnalează înca o dată lipsa unor hangare pentru aviația generală pe Aeroportul Băneasa și toate aeroporturile din România. În condițiile de ingheț sau zăpadă, acest sector aviatic este blocat.

     

    Într-o țară europeană ar trebui ca Ministerul Transporturilor să se preocupe și de acest segment și să construiască hangare sau să concesioneze teren pentru construcția de hangare.

    După cum știți, Aircraft Owners and Pilot Association of Romania își menține eforturile susțiute de a imbunătăți condițiile și legislația pentru aviația generală în România și de a dezvolta permanent acest sector al aviației în țara noastră.

      

  • 14 Jan 2019 12:08 PM | Anonymous


    In atentia pilotilor privati, de avut in vedere acum puteți zbura gratuit cu orice companie aeriană regională!

    Potrivit Asociației Regionale a Companiilor aeriene (RAA), singura soluție viabilă pentru deficitul de piloit este reducerea cu 50% a numărului de angajați ai echipajului de zbor în cabina de pilotaj și mărirea cu piloți voluntari calificați  care dețin cel puțin un rating multi-motor și nu necesită o experiență minimă în ceea ce privește orele. La sosirea căpitanul va semna timpul din jurnalul de zobr  și le va da aripi(de avion) drept suveniruri pentru cămașa lor.

    California Pacific Airlines operează în prezent zboruri din aeroportul McClelland-Palomar din Carlsbad și zboară spre Las Vegas, Phoenix, Reno și San Jose.

    Dacă sunteți un pilot privat și intenționați să călătoriți, trebuie să apelați numărul de rezervări al companiei aeriene - nu faceți rezervări online - și spuneți-le că sunteți un pilot privat calificat care dorește să-și exercite dreptul pentru locuri și biletul va fi emis fără nici o taxă pe baza sistemului  primului venit, primul servit.


  • 09 Jan 2019 3:29 PM | Anonymous


    Cirrus Aircraft a pierdut puțin timp dând inginerilor săi sarcina de a îmbunătăți  câștigatorul trofeului Collier, Vision Jet cu un singur motor, iar rezultatul acestui efort la nivel de companie este versiunea de generație a 2 a modelului SF50 prezentat oficial astăzi.

    Cea mai mare schimbare a iterației modelului Vision Jet în anul 2019 G2 este adăugarea unui autotractor într-un nou pachet de zbor Garmin Perspective Touch +, o creștere a altitudinii maxime la FL 310, îmbunătățirea performanței la înălțime a motorului single Vision de la Vision și o multitudine de îmbunătățiri în întreaga cabină, inclusiv o consolă centrală ușor demontabilă între scaunele principale îmbunătățite care pot fi aranjate în compartimentul pentru bagaje atunci când nu sunt utilizate.

    Prețul pentru G2 Vision Jet este acum de 2,38 milioane de dolari pentru versiunea de bază sau de 2,75 milioane de dolari pentru nivelul Elite, ceea ce adaugă opțiuni premium de lux și de conectivitate. Cirrus oferă de asemenea o versiune Xi a Vision Jet, similară cu linia Xi pentru SR22. Cirrus este acum pe a șasea generație a SR22.

    Creșterea maximă a altitudinii înseamnă că G2 Vision Jet este acum aprobat pentru operațiuni în spațiul aerian RVSM, iar producătorul a declarat că va ajuta cumpărătorii să obțină aprobarea de la FAA.

    Cirrus a lucrat, de asemenea, cu Williams pentru a mări tracțiunea motorului deasupra FL 240 și rezultatul este o viteză maximă de 311 ktas la FL 280 sau 305 ktas la FL 310, cu o reducere corespunzătoare a arderii combustibilului la altitudinea superioară, o creștere de 100 nm sau o extra 170 de kilograme de încărcătură utilă pe o misiune de 800 nm.

    ltitudinea cabinei la FL 310 este la fel de mare ca la FL 280 în prima generație Vision Jet, iar Cirrus a folosit tehnici de blocare a sunetului pasivă pentru a reduce nivelul de zgomot al cabinei în zborul de croazieră. Garoul G3000 bazat pe Perspective Touch + încorporează procesoare de calculator mai rapide și ecrane mai strălucitoare.

    "Povestea Cirrus Aircraft este una din inovațiile neîncetate", a declarat Pat Waddick, Președinte, Innovation & Operations. "La fel ca în ultimii 20 de ani de reconfigurare a seriei SR cu îmbunătățiri constante ale performanței, siguranței și confortului, G2 Vision Jet este punctul culminant al aceluiași spirit de inovare. Această aeronavă este încă un alt jucător de schimbare a aviației personale și a fost făcut posibil de echipa de clasă mondială pe care o avem la Cirrus Aircraft. "

    De asemenea, Vision Jet este aprobat pentru operatorii care doresc să ofere avionul cu șapte locuri ca taxi aerian. Bateriile noi din iterația G2 îmbunătățesc performanța de pornire a motorului și elimină limitările de pornire la rece. Scaunele mai mari, covoarele îmbunătățite și noile opțiuni de depozitare și mesele de depozitare în consola centrală ar trebui să facă avionul atrăgător atât pentru operatorii comerciali de scurtă durată cât și pentru proprietari.

    Capacitățile noi ale Garmin Flight Stream simplifică experiența pilotului, creând conectivitate între un dispozitiv mobil personal și pachetul de zbor, permițând o gamă de îmbunătățiri fără fir, inclusiv transferuri de planuri de zbor, actualizări de baze de date, mesaje text și multe altele, a remarcat Cirrus.



  • 05 Dec 2018 3:32 PM | Anonymous


    Intelegerea acestor tehnici este esentiala pentru siguranta aeronavelor.

    Cu iarnă  în plină trecere la nord de ecuator, este doar o chestiune de timp înainte ca piloții experimentati care au evaluat situatia trebuie să ia decizii cu privire la modul de a scăpa de situațiile de înghețare, fie că este vorba înainte de decolare sau în timpul călătoriei. Gheața adaugă greutate și acționează ca un spoiler de ridicare pe aripi și pe coada. Gheața poate afecta, de asemenea, si  motorul la toate aeronavele. Protecția la gheață este în mare parte clasificată ca fiind fie anti-, fie de degradare, în funcție de echipamentul instalat și certificarea aeronavei.

    Când vine vorba de protejarea unei aeronave împotriva înghețului, nu exista un procedeu standard ci doar niste solutii indrumoatoare  pentru momentul în care să depune gheata. În umezeala vizibilă când temperatura aerului exterior este sub 37 de grade, piloții ar trebui să se aștepte să vadă lucrurile in alb iar pojghita de gheata sa inceapa sa se depuna. În timp ce comanda de dezghetare este cu siguranță utila , cea mai bună strategie este de a cobora altitudinea sau sistemul meteorologic  va incepe să depuna gheața cât mai curând posibil. Avioanele de înaltă performanță dețin avantajul aici când vine vorba de manevre de evadare.

    Cizme cu antigel  - cizmele sunt manșoane de cauciuc atașate la marginile de vârf ale aripilor și stabilizatorul orizontal, alimentat de aer pneumatic. Cizmele se extind ciclic și se contractă atunci când sunt activate de către pilot pentru a rupe mânerul gheții care încearcă să se extinda. Cizmele se extind secvențial, astfel încât nu toate secțiunile de pe copertină sunt desecate în același timp. Trucul nu este să aștepți prea mult timp pentru a le activa pentru a nu fi în măsură să țină pasul cu o acumulare rapidă de gheață.

    Căile de încălzire a marginilor de ghidare - Majoritatea aeronavelor din categoria transportului utilizează margini de vârf încălzite din interior prin aerul taios care a fost aruncat de la motoarele turbinelor și apoi transportat la locația corespunzătoare. Profilele sunt încălzite înainte ca aeronava să întâlnească gheață. Un dezavantaj al încălzirii aerului de aerisire a marginilor de frână este puterea pe care o trage, ceea ce poate limita performanța aeronavei, cum ar fi la decolare.

    TKS - Acest sistem acoperă marginile frontale de ridicare cu o plasă de plasă fină care include găuri aproape imposibil de văzut cu ochiul uman. Pe măsură ce o aeronavă echipată cu TKS se apropie de condițiile de înghețare, pilotul activează sistemul, care apoi sparge un fluid anti-înghețare în găurile de-a lungul marginilor de ghidare pentru a preveni acumularea de gheață.


     tuba de căldură Pitot – gheața care adera la tuburi pitot expuse la suflu și atmosfera incarcata sunt la fel de susceptibile la glazura ca profilul aerodinamic. Tuburile Pitot, balustradele și senzorii de temperatură exteriori pot, într-o epocă a aeronavelor din sticlă-carlingă care transportă senzori extrem de sofisticați, să devină rapid inutili sau predispuși la erori în cazul în care vor fi incoroprati în gheață. La aeronavele sofisticate, aceste tuburi sunt, de obicei, încălzite electric, adesea automat înainte de întâlnirea cu gheață. Pe un Cessna 172 sau un Piper Archer, de exemplu, o tubă Pitot încălzită este destul de mult standard, cu excepția faptului că pilotul trebuie să-și amintească să-l pornească înainte de a întâlni condițiile de îngheț.

    Motoarele - Motoarele cu piston necesită un flux liber de aer pentru a funcționa, un flux care poate afecta înghețarea. Avionul cu piston va oferi în mod normal pilotului o opțiune alternativă de sursă de aer pentru a aspira aerul dintr-o locație aflată în afara santului, în cazul unei întâlniri cu glazură. Motoarele cu turbine nu au niici acestea o afinitate la inghet și sunt, de obicei, protejate de intrările încălzite electric, care trebuie pornite înainte de începerea formării gheții.

    Elice - Deoarece elice sunt suprafețe portante, și ei trebuie să fie protejate de acumularea de gheață ca nu cumva să se piarda  capacitatea lor de a produce forța de tracțiune. Avioanele moderne utilizează energie electrică pentru a preveni sau a împrăștia gheață, încercând să adere la lame. În zilele anterioare, elicele erau adesea protejate de un sistem care a împrăștiat alcool pe lame pentru a împrăștia gheața.


<< First  < Prev   1   2   3   4   5   ...   Next >  Last >> 
© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software