Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Top 10 cele mai periculoase elemente de distragere a atenției piloților

Top 10 cele mai periculoase elemente de distragere a atenției piloților

22 Apr 2019 10:54 AM | Anonymous

Momentele de distragere a atenției din interiorul cabinei de pilotaj nu sunt doar enervante, ci și periculoase. Faceți tot ce puteți pentru a evita aceste 10 elemente ce vă pot distrage atenția!


1) Traficul pe care îl auziți, dar nu îl puteți vedea

Nu este nimic mai enervant decât un raport de trafic aproape de poziția ta. Atenția vizulă se îndreaptă în afara cabinei de pilotaj, analizând cerul pentru contact vizual. În timp ce scanarea spațiului exterior este importantă, la fel de importantă este și pilotarea avionului. Nu transformați o situație incomodă intr-una și mai periculoasa, uitând să gestionați parametrii de zbor.

2) Pasagerii "răi"

Copiii gălăgioși, pasagerii care vorbesc non-stop peste interfon și întrebările aparent nesfârșite sunt tipice atunci cand se zboară înt-un avion mic de GA.  Amintiți-vă că întrerupătorul "izolat" există pentru un motiv!

Colin, cu toate acestea, este un pasager bun. Aducerea apei pentru piloți nu este niciodată un lucru rău! :)


3) Piloții de pe scaunele din spate

Piloții pot fi uneori pasageriteribili  ...


4) Avioane cu care nu sunteți familiarizați

Nu găsiți un switch? Nu știu cum să urmez fluxul listei de verificare? Care e limitarea vitezei?

Nici una dintre acestea nu sunt întrebări la care să se poată răspunde în timp ce vă aflați la înălțime. Înainte de a intra într-un avion cu care nu sunteți familiarizat, asigurați-vă că ați făcut un zbor test pentru noul avion.


5) Spațiul aerian nefamiliar

Nu am primit certificatele de zbor pentru a zbura în cercuri deasupra caselor noastre toată ziua. Inevitabil, veți zbura într-un  spațiul aerian nefamiliar și aglomerat undeva în țară. Este important să cunoașteți regulamentele, dimensiunile spațiului aerian și procedurile înainte de a decola. 


6) Echipamente electonice neimportante

Limitați utilizarea cu cât mai mult posibil a electronicelor personale. Dacă utilizarea acestora nu este critică pentru zbor, întreabă-te, "este ceva care poate aștepta până când mă aflu pe pamânt?" Cel mai probabil, răspunsul este da . Dacă zburați partea 91 cu camerele montate, setați-le și filmați înainte de pornirea motorului. Nu le atingeți până când nu sunteți pe pamânt.


7) Congestie radio perturbantă

Nu e nimic mai rău decât un radio cu un zgomot perturbator. Este un element de distragere a atenției  pentru alți piloți care ar putea fi într-o fază critică a zborului sau trebuie să facă un anunț. Evitați conversațiile inutile sau treceți la o frecvență discretă ... Dați 123,45, încercați!

8) Sistemul de operare neordonat

Organizați ecranele sistemului de operare al aeronavei, astfel încât să afișeze numai informațiile relevante. Prea multă dezordine pe ecrane ar putea duce la pierderea a ceva important.


 

9) Resturi de obiecte străine

FOD sau resturile obiectului străin sunt distrăgătoare și periculoase. Au fost înregistrate puține accidente au fost cauzate de obiectele pierdute din cabină care au fost blocate în controalele de zbor. Deci, atenție!


10) Ușile și ferestrele deschise

Pe măsură ce accelerați pe pistă, observați că vântul se mișcă puternic în aer. Undeva, o ușă sau o fereastră este deschisă. Dacă nu ați reușit să întrerupeți decolarea sau nu o puteți închide în timpul zborului, survolați în cerc și aterizați pentru a rezolva problema. Ar putea o uță deschisă să provoace un accident? Poate fi una dintre cauze. Atenție!



© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software