Business and General Aviation Association of Romania

Aircraft Owners and Pilots Association of Romania prezinta in premiera noua harta VFR a Romaniei. AERO 2015 Friedrichshafen


“Nu lasa avionul sa te duca intr-un loc in care mintea ta nu a fost cu 5 minute inainte”, dar ca sa faci asta, trebuie sa stii unde trebuie sa fie si ca sa stii unde trebuie sa fie, ai nevoie de o harta. Harta VFR a Romaniei dupa care zboara pilotii de aviatie generala astazi, nu a mai fost actualizata de mai bine de 6 ani. In aviatie, siguranta este pe primul loc, iar pentru un zbor in conditii de siguranta, orientarea in spatiu este esentiala.


Studentii Robert Ivascu, Alexadru Ignat si Andrei Pascu, la indrumarea domnului Dorin Ivascu prezinta proiectul pe care l-au pornit in urma cu un an, de care aviatia generala din Romania are mare nevoie.

Cei trei tin sa multumeasca pe aceasta cale Asociatiei Romane a Operatorilor Privati din Aviatie care sustin acest proiect, OpenFlightMaps, si a pus la dispozitie softul pentru crearea hartii si domnului Radu Merica, presedintele Aircraft Owners and Pilots Association, pentru invitatia la AERO 2015.

Primul draft al hartii a fost folosit pentru a promova zborul in Romania la AERO 2015 Friedrichshafen.

In proiectul studentilor harta Romaniei este impartita in doua sectoare, de nord si de sud, deoarece ei au observat ca planificarea unui zbor e cu atat mai grea cu cat harta este impartita in mai multe sectoare, dar in acelasi timp au dorit un format practic si compact.Pe harta sunt marcate toate terenurile de zbor din Romania, de la cele mai mari pana la cele mai mici, si de asemenea vor fi marcate terenuri ce pot fi folosite pentru cazurile de urgenta. Pe langa harta Romaniei, proiectul studentilor mai contine si harti de aerodrom, dar si o baza de date cu informatii despre toate cele 68 de aerodromuri din tara. Datele au fost preluate din AIP Romania, de la administratorii aerodromurilor, dar si de catre studenti, care au mers personal si au strans datele, facand masuratori pe teren si citiri GPS.

La standul AOPA Romania, pentru prima data domnul Mihalache Constantin a avut onoarea si supriza sa-si vada aerodromul de la Gagu pe o harta tiparita.

Elementul de noutate este adus de actualizarea permanenta a bazei de date. Acest lucru va fi posibil datorita faptului ca utilizatorii vor putea semnala modificarile aparute, modificari ce apoi vor fi verificate si publicate.

Harta este informativa si inca este in perioada de dezvoltare, dar in scurt timp va putea fi gasita in magazinul si pe site-ul PilotShop.

Le uram succes si asteptam cu nerabdare sa facem primele zboruri de test cu aceasta harta.

 

Topic

Last message

Replies

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software