Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • Redirectioneaza 2%

Sustine fara niciun cost Aircraft Owners and Pilot Association of Romania si in anul 2017!

Aveti dreptul sa alegeti unde doriti sa redirectionati o parte din impozitul dumneavoastra pe venit deja achitat! Practic, prin completarea formularelor, dumneavoastra transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozit.

Daca doriti ca prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile anului 2013 sa sprijiniti activitatea Aircraft Owners and Pilot Association of Romania, completati si depuneti pana la data de luni, 26 mai 2014 formularul 230 (in cazul impozitului pe salarii) si formularul 200 (daca ati avut alte venituri in afara salariului).

Pentru depunerea formularelor se efectueaza 3 pasi simpli:

1) Descarcarea documentului si printarea in dublu exemplar. 

Anul la care se face referire in formulare este 2013 deoarece ne referim la impozitului pe veniturile din 2013.

2) Se completeaza cererea in dublu exemplar, se scriu cu MAJUSCULE datele personale si se semneaza.
Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."

Denumire entitate nonprofit: Asociatia Aircraft Owners and Pilot Association of Romania
Cod de identificare fiscala: 30854358
Cont bancar (IBAN): RO06INGB0000999903369322

3) Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandatala Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.

Pentru a va facilita depunerea documentelor, va punem mai jos la dispozitie formularele precompletate cu datele organizatiei noastre.

Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti la adresa urmatoare: aici 

Cererea 230


Descarcare cererea 230 precompletata: 

230 cu datele asociatiei.pdf


Conform art. 57 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, contribuabilii

pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentând pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiineaza si functioneaza în conditiile legii.


Declaratia 200


Descarcare declaratia 200:

D200_OPANAF_3695_2016.pdf


Conform art. 84 din Codul Fiscal, contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume, reprezentând pana la 2% din impozitul datorat pe: venitul net anual din activitati independente, cedarea folosintei bunurilor, activitati agricole; catigul net anual impozabil din transferul titlurilor de valoare, altele decât partile sociale si valorile mobiliare, in cazul societilor

inchise; castigul net anual din operatiuni de vanzare-cumprare de valuta la termen, pe baza de contract, si orice alte operatiuni de acest gen, pentru susinerea entitatilor nonprofit.

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software