Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Aircaft Safety and Avionics Conference va avea loc în 27 februarie 2019

Aircaft Safety and Avionics Conference va avea loc în 27 februarie 2019

22 Feb 2019 5:41 PM | Anonymous

Aircraft Owners and Pilots Association of Romania organizează unul dintre cele mai importante evenimente de aviație și de afaceri din acest an - Conferința Aircaft Safety and Avionics, în 27 februarie 2019, la Aeroportul Băneasa București.

Industria aeronautică din România și autoritățile de reglementare se vor reuni pentru a discuta despre ultimele evoluții în domeniul siguranței aviației și al inovațiilor tehnologice. Subiectele vor include certificarea aeronavelor, operațiunile aeriene, actualizările pentru avionics, motoarele, întreținerea avioanelor, analiza siguranței și a datelor, gestionarea traficului aerian și aeroporturile.

Principalele subiecte care vor fi discutate în cadrul conferinței includ importanța cooperării dintre industrie și autoritățile care implementează standardele de siguranță ca urmare a dezvoltării inovațiilor tehnologice, a evoluției în certificarea aeronavelor, a aeroporturilor, a ATM și a siguranței și securității aviației, precum și a tendințelor în operațiunile de aviație generală.

De asemenea, ca o inițiativă nouă, Asociația Proprietarilor de Avioane și Piloților din România dorește să creeze un ROADMAP pentru România, invitând astfel toate autoritățile, instituțiile private și cele de afaceri să contribuie la planul general pentru viitorul aviației generale și comerciale. Inițiativa ar trebui să devină un grup de lucru permanent pentru comunitatea aviatică de aici.

Participarea reprezentanților la nivel înalt din cadrul CAA, ROMATSA, ROMAERO, CNAB, Asociația Proprietarilor de Avioane și Piloților, Aeroclubul Român, Școala Superioară de Aviație din România, industria aviatică și profesioniștii din România, împreună cu piloții și mass-media va conuce la un dialog și o relație între toate părțile pentru a dezvolta segmentul de aviație generală în România și pentru a pregăti piloții pentru tendințe, noi reglementări și implementarea Avionics.

Masa rotundă cu teme relevante pentru această importantă conferință privind Aviația Generală, organizată de Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, cuprinde următoarele:

EASA GA Roadmap

o   Aviația generală este o prioritate ridicată pentru EASA și  de aceea face eforturi și alocă resurse pentru crearea unor norme mai simple, mai ușoare și mai bune pentru aviația generală. Recunoscând importanța aviației generale și contribuția sa la un sistem european sigur al aviației, EASA, în parteneriat cu Comisia Europeană și alte părți interesate, a creat un Roadmap pentru reglementarea aviației generale

  • GA Roadmap pentru Romania

o   Aceasta este o nouă inițiativă a Aircraft Owners and Pilots Association of Romania pentru a crea un Roadmap pentru România, prin urmare invită toate autoritățile, instituțiile private și cele de afaceri să contribuie. Planul general pentru viitorul aviației generale și comerciale. Inițiativa dorește să devină un grup de lucru permanent pentru comunitatea aviatică de la noi.

·        Întreținerea aeronavei pe cont propriu. Înțelegerea rolului CAMO

o   Care sunt cerințele legale pentru îngrijirea avioanelor personale și ce înseamnă cu adevărat CAMO? CAMO este un termen originar din Europa, dar astăzi este folosit pe mai multe continente. Deci ce este și cum afectează un operator privat de aeronave? Încredere mare este acordata unei companii care are grijă de întreținerea unei aeronave. Deci, dacă alegeți să folosiți CAMO, trebuie să vă asigurați că încrederea dvs. este bine plasată.

  • Aircraft Avionics

o   Suntem într-o revoluție pentru avionics în intreaga lume. În ultimele 24 de luni sunt disponibile mai multe opțiuni pentru aeronavele GA decât în ​​ultimii 20 de ani. Veți beneficia de o prezentare completă a celor mai recente produse de la Garmin și ale altor producători de avionică disponibili. De asemenea, veți găsi detalii importante despre opțiunea de motor diesel Continental ca pe o solutie salvatoare în ceea ce privește creșterea prețurilor și disponibilitatea limitată a AVGAS.

  • Regulamentul EASA / UE pentru piloți

o   EASA a reușit să introducă o lege care impune tuturor piloților rezidenti în UE să dețină licențe EASA - chiar dacă aeronava este înregistrată în afara UE. Aceste licențe ar fi în plus față de licențele statului de înmatriculare (de exemplu, FAA) cerute de ICAO. Cum implementează CAA la noi acest nou regulament? Cum sunt afectași piloții din România

Lectorii care au fost invitați sunt Radu Merica – Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, Armand Petrescu   Director General, CAA, Gabriel Stoe  Director general CNAB, Fanica Carnu   Director General, ROMATSA, Iulian Botta – Vicepeședinte, Aircraft Owners and Pilots Association of Romania, Meze Matjaz CEO, Aeroservice Lesce , Nicolae Dutescu – Director General, Jet Technics, George Barbu– Direcctor General, Școala Superioară de Aviație și Aviation, George Rotaru – Direcctor General Aeroclubul României.

Pntru mai multe detalii vizitați www.aoparomania.ro sau contactați info@aoparomania.ro/0723121418

 

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software