Business and General Aviation Association of Romania

News

  • 03 Jul 2018 2:03 PM | Anonymous

      Sonaca Aerospace Transylvania (SAT), subsidiara locală a producătorului belgian de echipamente aerospațiale Sonaca, împlinește un an de producție și va continua să crească treptat cu noi produse.

      Cu această ocazie, având în vedere faptul că Sonaca Aerospace Trasnylvania lucrează în colaborare cu Airbus Defence and Space, începând cu finalul anului 2018 aceasta va  susține producția de prototipuri pentru noua rachetă Ariane 6.

      Totodată, la sediul Sonaca Aerospace Transylvania (SAT) va începe din luna iulie a anului 2019, la fabrica din Moldovenești (Cluj), producția aeronavei de mici dimensiuni, cu două locuri, Sonaca 200. Acest proiect combină performanțele legate de zbor cu un cost eficient și a fost dezvoltat în strânsă colaborare cu utilizatorii finali, aeronava fiind ideală pentru a fi operată atat de către școlile de pilotaj, de aerocluburi, cât și de piloții privați. Sonaca 200 are aripa joasă și  o greutate maximă la decolare de 750 de kg.

      Structura sa este compusă din aliaj de aluminiu, fapt care îi conferă aeronavei o protecție eficientă împotriva coroziunii. Deja activă în producția pieselor din compozit și în asamblarea slat-urilor pentru aeronava Airbus A320, Sonaca Aerospace Transylvania va sprijini realizarea de subansamble pentru S200.

      Pentru a răspunde acestei noi provocări și pentru a sprijini dezvoltarea activităților sale, SAT este in proces de extindere a echipei și recrutează în prezent noi angajați.

      Sonaca Aircraft este o nouă subsidiară a grupului Sonaca, un actor major în dezvoltarea, producția și asamblarea de structuri avansate destinate uzului civil, militar și spațial. Cu un capital de start de peste 2 milioane de euro, Sonaca Aircraft este deținută în proporție de 65% de către furnizorul aeronautic Sonaca. Obiectivul principal al Sonaca Aircraft este dezvoltarea, certificarea și comercializarea unei aeronave noi cu două locuri (« Sonaca 200 »), care este dezvoltată și adaptată special pentru zborurile de instruire și agrement. Mai multe informații găsiți la www.sonaca.aircraft.com

      Despre Sonaca

      Grupul Sonaca activează în domeniul dezvoltării, fabricării și asamblării aeronavelor destinate uzului aerospațial, spațial, civil și militar. Sediul companiei este situat în Gosselies, Belgia, iar cei 5000 de angajați lucrează în filialele din Canada, Statele Unite, Brazilia, Mexic, Anglia, China, România, Sri Lanka și Germania. Grupul Sonaca oferă, de asemenea, servicii de inginerie.

      Sonaca 200: Specificații tehnice și preț

      MOTOR:

      • BRP Rotax 914 F – 115 cai putere

      LOCURI:

      • Numărul de locuri: 2

      DIMENSIUNI:

      • Anvergura aripilor: 9,15 m
      • Lungime: 7 m

      GREUTATE ȘI ÎNCĂRCĂTURĂ:

      • Greutate înainte de îmbarcare: 445 kg
      • Greutate maximă la decolare: 750 kg
      • Capacitate combustibil: 140 l (2 x 70 l)

      RANDAMENT:

      • Viteza maximă de croazieră: 115 noduri = 213 km/h
      • Viteză ascensională: 750 feet/minut = 228,6 m/min

      STRUCTURA:

      • Aliaj de aluminiu

      CONSUM:

      • 18 l / oră

      PREȚ:

      • Preț: 175 000 euro


    • 03 Jul 2018 10:59 AM | Anonymous

      Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA

       Vom asigura parcarea gratuită pentru toti posesorii de avronave!


      În secolul nostru mixul între aviație și business reprezintă una dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerilor deoarece timpul a devenit cea mai importantă resursă a fiecărui om de afaceri.

      De aceea, PRIAevents organizează acest eveniment premium PRIA Aviation 13-15 iulie 2018, cu sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly. Este singurul de agest gen organizat în România  - un weekend luxury ce reunește CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și din aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației – o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de business din România.

      PRIA Aviation va avea loc în 13 iulie 2018, la ora 11.00 la Aeroportul Tuzla. A doua zi, pe 14 iulie, participanții vor avea locuri la secțiunea VIP la prestigiosul miting aviatic AEROMANIA. Vă puteți lua familia, să se bucure de acest weekend minunat de aviație.

      Parteneri de tradiție ai conferințelor PRIA Aviation sunt Regional Air Services, Regional Air School, Pilot Shop, AROPA, Aircraft Owners and Pilot Association Of Romania, Cirrus Romania, E&M, Faculatatea de Inginerie Aeropspațială și nu numai.

      Prin aviație puteți economisi timp, bani și o energie pentru afacerea dumneavoastră. Aveți posibilitatea să utilizați aviația generală pentru afaceri, cât și pentru petrecerea timpului liber.

      Conferința PRIA Aviation vă oferă studii de caz, cele mai bune practici și modalități de pentru a depăși cele mai presante provocări de afaceri. Agenda conferinței include sesiuni axate pe provocări și probleme cruciale care afectează afacerile din sectorul aviatic, cum imbunătățim condițiile și legislația pentru aviație în România și cum dezvoltam permanent acest sector țara noastră.

      Vei putea afla de la cei care participă despre cât te costă să întreții un avion, să faci cursuri de pilotaj, cum poți să îți iei brevetul de zbor, care sunt taxele de aeroport sau aerodrom, dar și cum a influențat aviația viața lor de business și cea personală.

      Evenimentul este un prilej bun pentru a scoate incă o dată în evidență legătura dintre aviație, economia locală, turism, industrie, servicii și participanții au oportunitatea să stabileasca noi legături de business.

      La conferința PRIA Aviation veți beneficia de cele mai importante si mai noi informații despre:

      • Dezvoltarea aeroporturilor din România; construcția de hangare pentru aviația generală
      • Modificarea codului aerian și adaptarea acestuia la necesitățile actuale
      • Simplificarea normelor de securitate pentru aviația generală
      • TVA de 5% pentru combustibilul pentru aviația generală si pentru biletele de avion pe rute interne, astfel încat să se încurajeze aviația și să se dechidă cât mai multe rute aeriene în România
      • Distribuirea banilor din aviație și către aeroclubrile și școlile de aviație private
      • Infrastructura aeroportuară. Se pot da garanții de stat pentru credite pe 20 de ani pentru piste betonate? Poate aloca statul bani și pentru aeroporturi?
      • Beneficiile aviației de business, oportunităti pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion, jet-uri
      • Digitalizarea aeroporturilor și a îndustriei aviației in general
      • Oportunități de finanțare pentru aviație – pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri;
      • Cele mai bune opțiuni care deschid rute aeriene pentru toate tipurile de afaceri;
      • Cum poți deveni pilot și care este rolul asociațiilor și al școlilor de aviație?

       

      Lectorii invitați sunt: Decebal Făgădău, Primar al Municipiului Constanţa , Conf. Dr. Ing. Octavian Thor Pleter, MBA (MBS), Decan al Facultății de Inginerie Aerospațială; Martin ROBINSON – Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association UK; Armand PETRESCU –  Director General, CAA, Remus VULPESCU – Director General, Romaero SA, Radu MERICA –  Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania, Cristina MITCHIEVICI –  Commercial Manager, Regional Air Services; David CICEO – Președinte, AAR, Fănică CÂRNU - Director General Adjunct, ROMATSA Iulian BOTTA –  Vicepreședinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania; Cristina MUNTEANU - Business Development Manager, E&M Corporation, Sorin CEPOI - Director, Direcția Aerodromuri și Navigație Aeriană, Autoritatea Aeronautică Civilă Română și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor.

      PRIA Aviation reunește cei mai importanți leaderi ai industriei, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai consiliilor județene, producători şi operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri și elicoptere, companii care au produse luxury, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Nu vor lipsi piloții de aviație de business și de aviație generală, dar și cei care sunt pasionați de aviație.  De asemenea, vor fi prezente la conferință şi industriile conexe prin reprezentanți ai hotelurilor, ai companiilor de închirieri automobile, investitori, companii de asigurări, bancheri, avocați, consultanți, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

      Astfel vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri. Nu în ultimul rând, profită de această ocazie pentru a face networking și a întâlni viitori parteneri sau pentru a menține legătura cu partenerii actuali!

      Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Aviation și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro

       

      Despre PRIAevents

      PRIAevents - experții tăi in evenimente! Noi aducem informații de ultima oră si trend-uri în business prin intermediul conferințelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru toate sectoarele de business.

      Dezbatem cele mai fierbinți teme, aducem cei mai importanți lectori, reunim în audiență participanți care corespund cu target-ul tău.

      Fie că dorești ca evenimentul să aibă loc în București sau în alte orașe din țară, PRIAevents este cea mai bună alegere.

      Evenimentele sunt oportunități perfecte pentru fiecare companie care dorește să iși mențină renumele sau să-l crească. Sunt, de asemenea, importante pentru creșterea vânzărilor. Prin intermediul lor pot fi lansate produse noi, se pot deschide noile birouri, pot fi prezentate rezultatele studiilor realizate de compania dumneavoastră, pot fi anunțate noi persoane din conducere sau rezultatele trimestriale si anuale.

      Evenimentele de business sunt importante pentru imaginea companiei și contribuie la dezvoltarea acesteia. Știind toate acestea, PRIA Conferences devine o extensie a departamentelor dumneavoastră de marketing și comunicare, vânzări și dezvoltare.

       

      Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: raluca.voivozeau@priaevents.ro / 0744 584 661.


    • 26 Jun 2018 5:51 PM | Anonymous

      Conferința PRIA Aviation va avea loc la Aeroportul Tuzla în 13 iulie 2018 în deschiderea prestigiosului Show aviatic AEROMANIA, iar Aircaft Owners and Pilots Association of Romania este partener de tradiție al acestei conferințe care aduce în fiecare an în discuție teme de interes pentru dezvoltarea aviației în România.

      În secolul nostru mixul între aviație și business reprezintă una dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerilor deoarece timpul a devenit cea mai importantă resursă a fiecărui om de afaceri.

       De aceea, PRIAevents organizează acest eveniment premium PRIA Aviation 13-15 iulie 2018, cu sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly. Este singurul de agest gen organizat în România  - un weekend luxury ce reunește CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și din aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației – o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de business din România.

      PRIA Aviation va avea loc în 13 iulie 2018, la ora 11.00 la Aeroportul Tuzla. A doua zi, pe 14 iulie, participanții vor avea locuri la secțiunea VIP la prestigiosul miting aviatic AEROMANIA. Vă puteți lua familia, să se bucure de acest weekend minunat de aviație.

      Parteneri de tradiție ai conferințelor PRIA Aviation sunt Regional Air Services, Regional Air School, Pilot Shop, AROPA, Aircraft Owners and Pilot Association Of Romania, Cirrus Romania, E&M, Faculatatea de Inginerie Aeropspațială și nu numai.

      Prin aviație puteți economisi timp, bani și o energie pentru afacerea dumneavoastră. Aveți posibilitatea să utilizați aviația generală pentru afaceri, cât și pentru petrecerea timpului liber.

      Conferința PRIA Aviation vă oferă studii de caz, cele mai bune practici și modalități de pentru a depăși cele mai presante provocări de afaceri. Agenda conferinței include sesiuni axate pe provocări și probleme cruciale care afectează afacerile din sectorul aviatic, cum imbunătățim condițiile și legislația pentru aviație în România și cum dezvoltam permanent acest sector țara noastră.

      Vei putea afla de la cei care participă despre cât te costă să întreții un avion, să faci cursuri de pilotaj, cum poți să îți iei brevetul de zbor, care sunt taxele de aeroport sau aerodrom, dar și cum a influențat aviația viața lor de business și cea personală.

      Evenimentul este un prilej bun pentru a scoate incă o dată în evidență legătura dintre aviație, economia locală, turism, industrie, servicii și participanții au oportunitatea să stabileasca noi legături de business.

      La conferința PRIA Aviation veți beneficia de cele mai importante si mai noi informații despre:

      • Dezvoltarea aeroporturilor din România; construcția de hangare pentru aviația generală
      • Modificarea codului aerian și adaptarea acestuia la necesitățile actuale
      • Simplificarea normelor de securitate pentru aviația generală
      • TVA de 5% pentru combustibilul pentru aviația generală si pentru biletele de avion pe rute interne, astfel încat să se încurajeze aviația și să se dechidă cât mai multe rute aeriene în România
      • Distribuirea banilor din aviație și către aeroclubrile și școlile de aviație private
      • Infrastructura aeroportuară. Se pot da garanții de stat pentru credite pe 20 de ani pentru piste betonate? Poate aloca statul bani și pentru aeroporturi?
      • Beneficiile aviației de business, oportunităti pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion, jet-uri
      • Digitalizarea aeroporturilor și a îndustriei aviației in general
      •  Oportunități de finanțare pentru aviație – pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri;

      • Cele mai bune opțiuni care deschid rute aeriene pentru toate tipurile de afaceri;
      • Cum poți deveni pilot și care este rolul asociațiilor și al școlilor de aviație?

      Lectorii invitați sunt: Decebal Făgădău, Primar al Municipiului Constanţa , Conf. Dr. Ing. Octavian Thor Pleter, MBA (MBS), Decan al Facultății de Inginerie Aerospațială;Martin ROBINSON – Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association UK; Armand PETRESCU –  Director General, CAA, Remus VULPESCU – Director General, Romaero SA, Radu MERICA –  Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania, Cristina MITCHIEVICI –  Commercial Manager, Regional Air Services;  David CICEO Președinte, AAR, Fănică CÂRNU - Director General Adjunct, ROMATSA Iulian BOTTA –  Vicepreședinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania; Cristina MUNTEANU - Business Development Manager, E&M Corporation,  Sorin CEPOI - Director, Direcția Aerodromuri și Navigație Aeriană, Autoritatea Aeronautică Civilă Română și reprezentanți ai Ministerului Transporturilor.

      PRIA Aviation reunește cei mai importanți leaderi ai industriei, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai consiliilor județene, producători şi operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri și elicoptere, companii care au produse luxury, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Nu vor lipsi piloții de aviație de business și de aviație generală, dar și cei care sunt pasionați de aviație.  De asemenea, vor fi prezente la conferință şi industriile conexe prin reprezentanți ai hotelurilor, ai companiilor de închirieri automobile, investitori, companii de asigurări, bancheri, avocați, consultanți, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

      Astfel vei avea ocazia să îi întâlnești pe cei mai importanți oameni din domeniu, să participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel încât la finalul evenimentului să avem trasate idei, soluții și propuneri. Nu în ultimul rând, profită de această ocazie pentru a face networking și a întâlni viitori parteneri sau pentru a menține legătura cu partenerii actuali!

       Mai multe detalii, agenda evenimentului PRIA Aviation și modalități de înscriere pentru participare puteți găsi pe www.priaevents.ro

       Despre PRIAevents

       PRIAevents - experții tăi in evenimente! Noi aducem informații de ultima oră si trend-uri în business prin intermediul conferințelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experiență de peste 12 ani în organizarea evenimentelor premium pentru toate sectoarele de business.

       Dezbatem cele mai fierbinți teme, aducem cei mai importanți lectori, reunim în audiență participanți care corespund cu target-ul tău.

       Fie că dorești ca evenimentul să aibă loc în București sau în alte orașe din țară, PRIAevents este cea mai bună alegere.

       Evenimentele sunt oportunități perfecte pentru fiecare companie care dorește să iși mențină renumele sau să-l crească. Sunt, de asemenea, importante pentru creșterea vânzărilor. Prin intermediul lor pot fi lansate produse noi, se pot deschide noile birouri, pot fi prezentate rezultatele studiilor realizate de compania dumneavoastră, pot fi anunțate noi persoane din conducere sau rezultatele trimestriale si anuale.

       Evenimentele de business sunt importante pentru imaginea companiei și contribuie la dezvoltarea acesteia. Știind toate acestea, PRIA Conferences devine o extensie a departamentelor dumneavoastră de marketing și comunicare, vânzări și dezvoltare.

       Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: raluca.voivozeau@priaevents.ro.

       

    • 26 Jun 2018 5:45 PM | Anonymous

      ROMÂNIA VA GĂZDUI CENTRUL REGIONAL DE ECHIPARE ȘI ÎNTREȚINERE A ELICOPTERELOR BLACK HAWK PENTRU EUROPA CENTRALĂ

      Companiile ROMAERO și SIKORSKY - parte a grupului Lockheed Martin au semnat un acord de parteneriat industrial, în prmăvara acestui an, la sediul Ministerului Economiei, într-un cadru oficial, în prezența Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, a Președintelui Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Dorel Căprar, precum și a reprezentanților Ambasadei Statelor Unite la București, se arată într-un comunicat al ROAMERO.

      Parteneriatul industrial dintre ROMAERO și SIKORSKY (parte al grupului Lockheed Martin) se axează pe activități care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria națională de apărare a României la lucrări de asamblare, echipare, customizare și întreținere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk. Centrul de la București va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea și întreținerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk în Europa Centrală.

      Declarația domnului Dănuț Andrușcă, Ministrul Economiei:

      "Acordul semnat astăzi reprezintă o confirmare a potențialului industriei românești, care este capabilă să realizeze produse cu valoare adăugată ridicată. Așteptăm să vedem care vor fi efectele economice concrete ale acestui acord și cât de repede vor fi ele resimțite la nivelul industriei și economiei românești. Ministerul Economiei va sprijini inițiativele companiilor din subordine care pot duce la relansarea activității industriale. În același timp, acest acord este și o confirmare a bunelor relații și a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii".

      Declarația domnului Eric Schreiber, Vicepreședinte Sikorsky (parte din Lockheed Martin Corporation):

      "Abilitatea noastră de a furniza cel mai capabil elicopter în lupta de suprafață (ASuW) și anti-submarin (ASW) existent ar putea oferi României, la cel mai competitiv preț, acoperirea necesară importantei poziții strategice pe care aceasta o deține la Marea Neagră".

       

      Declarația domnului Remus Vulpescu, Directorul General ROMAERO S.A.:

      "Calitățile elicopterului Black Hawk sunt impresionante: poate îndeplini misiuni în toate anotimpurile, poate zbura în furtună, ziua sau noaptea, este foarte rapid și poate transporta un număr mare de pasageri pe care îi protejează chiar și împotriva loviturilor de tun de calibru până la 23mm. Dotat cu armament, Black Hawk devine redutabil în comparație chiar cu aeronave specializate numai pentru luptă. În misiunile umanitare este greu de întrecut, iar ca vehicul aerian de pază a frontierelor este deosebit de valoros.

      ROMAERO va întreprinde tot ce este necesar a asigura succesul acestui proiect cu acoperire din Turcia până în Polonia. Experiența noastră de aproape 100 ani în aeronautica civilă și militară, resursa umană calificată, infrastructura educațională și capabilitățile de producție disponibile, atât în București, cât și la partenerii noștri din teritoriu, fac România atractivă pentru marii producători de tehnică militară din lume, așa cum este Lockheed Martin Corporation.

      În plan sectorial, un grad ridicat de coeziune a industriei de apărare și abordarea pozitivă din partea mediului politic pot aduce României oportunități însemnate de dezvoltare economică și tehnologică, mai ales în contextul creșterii nivelului de angajament al țării noastre în parteneriatele strategice cum este cel cu NATO".

       

      Despre elicopterul Sikorsky UH-60 Black Hawk:

      Elicopterul Sikorsky UH-60 Black Hawk este cel mai utilizat elicopter multi-misiune din lume, cu peste 4.500 unități în serviciu în cadrul forțelor armate ale SUA și altor peste 20 de state.

      Elicopterul va avea o perioadă de utilizare ce depășește anul 2050. Cu peste 17 variante de echipare, elicopterul oferă capabilități de referință în operațiuni ale forțelor speciale, diverse misiuni de luptă, misiuni de căutare și salvare, misiuni de transport și suport logistic în zone de operațiuni militare, dar și în misiuni caracteristice serviciilor medicale de urgență, ori de luptă împotriva calamităților și sprijin umanitar. Elicopterul poate fi echipat și pentru uz oficial la cel mai înalt nivel.

      Despre grupul Lockheed Martin:

      Lockheed Martin este un grup american specializat în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, constructor aerospatial de prim rang și cel mai mare furnizor de echipament aerospatial și tehnologic al Pentagonului. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 46 de miliarde de USD în 2015, având 97.000 de angajați și fiind prezentă în 75 de țări din întreaga lume.

      Dintre echipamentele produse de grupul Lockheed Martin, Forțele Armate Române exploatează deja cu succes avioanele de luptă F-16 și avioanele militare de transport C-130 Hercules. Acestea, împreună cu elicopterul Black Hawk au fost prezente, alături de alte vehicule și echipamente militare de înaltă tehnologie, în cadrul expoziției internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) 2018 care a avut loc în perioada 16-18 mai a.c. în incinta ROMAERO București.

       

    • 04 Jun 2018 8:12 PM | Anonymous

      Pierderea controlului aeronavelor rămâne  principala  problema care cauzeaza decesul printre piloții aviației generale, potrivit Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB). La o conferinta găzduită de NTSB la sediul său din Washington, DC, în aprilie, cel mai important subiect  a fost modul în care  o mai buna instruire și tehnologie pot ajuta piloții să piloteze cu avionul în siguranță. 

      Mai mulți participanți au sugerat că, în general, instructorii de zbor au nevoie de mai multă experiență cu zboruri lente si cu pierderea brusca a vitezei astfel încât aceștia să-i poată învăța pe elevi să recunoască și să redreseze cu rapiditate și în mod eficient atunci cand intampina aceste conditii.

      "Să ne asigurăm că instructorii noștri învață ce înseamnă să fii pe partea din spate a curbei de putere", a spus Doug Stewart, președintele Societății Aviației și Pedagogilor de Zbor (SAFE). "Trebuie să-i învăț pe studenți să audă ce le spune avionul", a spus el, observând că nu toate avioanele sunt echipate cu un sistem de avertizare auditiv.

      Manualul de zbor al avionului FAA a fost actualizat în 2016, iar capitolul despre zborurile lente și prierderea controlului vitezei este acum intitulat "Menținerea controlului aeronavei: pregătire preventivă și recuperare". FAA definește o deranjare ca fiind "un eveniment care depășește neintenționat parametrii obișnuiți în timpul zborului sau în timpul antrenamentului", cum ar fi atitudini excesive de pas și / sau unghiuri ale băncii sau "zboară la viteze aeriene nepotrivite condițiilor." Manualul sugerează că pentru a evita tulburările, piloții ar trebui să primească instruirea de recuperare și de prevenire, inclusiv zborul lent, pierderea controlului vitezei  și altitudini neobișnuite.

      Legendarul instructor si acrobat Patty Wagstaff predă cursuri de recuperare controlului in cazul unui deranjament la sediul ei din St. Augustine, Florida. Ea a afirmat pentru  FlyingMag că mulți dintre clienții ei, care sunt deja piloti licentiati"nu au experimentat niciodata o pierdere brusca a vitezei avionului, ceea ce înseamnă invatat despre cum ar trebui controlat doar  înainte de recuperare. Ei sunt, de asemenea, foarte dornici de a ajunge la accelerație pentru a recupera de la pierderea controlului. Le spun, dacă ți-ai pierde motorul? Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți recupera de la pierderea vitezei sau zburați cu avionul. "

      În plus față de antrenamentele de recuperare și de prevenire a deranjării, piloții aviației generale pot profita de numeroasele progrese tehnologice menite să sporească siguranța zborurilor. Indicatorii unghiului de atac electronic sunt disponibili ca instalații după vânzare sau ca echipament standard în anumite moduri și modele. Mai mulți producători de aeronave, inclusiv Cirrus, oferă acum sistemul electronic de stabilitate și protecție Garmin, care simte și corectează în mod automat o atitudine neobișnuită sau deranjanta.

      Mulți agenti de asigurare recunosc, de asemenea, valoarea pe termen lung în antrenamentele de recuperare și oferă reduceri pentru piloții care finalizează astfel de programe. Linia de jos este,  accidente cauzate de pierdereae controlului care  sunt prevenite cu combinația corectă de formare a pilotului și de conștientizare.



    • 30 May 2018 1:23 PM | Anonymous

      EBACE este un eveniment premium și reprezintă şi locul de întâlnire anual pentru comunitatea europeană a aviaţiei de business. Expoziția reunește lideri de afaceri, oficiali guvernamentali, producători, personalul de zbor, firme de aviație, furnizori de componente, companii charter/leasing și nu numai.

      EBACE este găzduit în fiecare an de Asociaţia Europeană a Aviaţiei de Afaceri (EBAA), asociaţia care este lider pentru aviaţia de afaceri din Europa şi Asociaţia Naţională a Aviaţiei de Afaceri (NBAA), principala voce pentru industria aviaţiei de afaceri din Statele Unite. Deşi EBACE este singurul eveniment european major axat exclusiv pe aviaţia de afaceri, participanţii provin iclusiv din Africa, Asia, Orientul Mijlociu şi America de Nord şi de Sud.

      Expoziţia impresionantă are loc pe parcursul a trei zile la magnificul Palexpo, care este situat strategic în termen de 10 minute de centrul de la Geneva şi de o staţie de cale ferată şi de o autostradă.

      Cifre:

      • peste 400 de companii care au stand, acoperind mai mult de 40.000 mp
      • peste 55 de aeronave de afaceri stat-of-the-art expuse într-un afişaj special 18.000mp
      • participa aproximativ 13.000 de profesioniști din domeniul aviației din întreaga lume
      • 10 + sesiuni training de înaltă calitate pentru a vă ajuta să le operati în condiţii de siguranţă şi efficient

       Sesiunea a inspirat și a dat tonul pentru un spectacol inovativ de gândire. Participanții s-au alăturat președintelui EBAA, Juergen Wiese, și președintelui și CEO-ului NBAA, Ed Bolen, care au discutat despre importanța aviației de afaceri în Europa și în întreaga lume, la sesiunea de deschidere EBACE2018. L-au ascultat pe  "Jetman" Yves Rossy, inventator al unei serii de pachete experimentale individuale de jet, și pe CEO-ul Genève Aéroport, André Schneider, precum și pe Pierre Maudet de la Departamentul de Stat pentru Securitate și Economie, Geneva.


       

    • 29 May 2018 7:53 AM | Anonymous

      Astăzi, o coaliție de organizații internaționale pentru  aviația de afaceri s-au alăturat oficialilor guvernamentali pentru a-și sporii atentia asupra avansării dezvoltării și adoptării combustibilului alternativ de jet de combustibil (SAJF), reflectând angajamentul pe termen lung al industriei față de reducerea emisiilor, printre care și neutralitatea carbonului începând cu anul 2020.

      Anunțul a fost făcut la un prânz cu  presă înaintea Convenției și Expoziției Europene de Aviație pentru Afaceri (EBACE2018), care are loc în perioada 29-31 mai la Genex's Palexpo și Aeroportul Geneva.

      În centrul acestei inițiative se află un nou produs - "Ghidul de utilizare a combustibilului alternativ durabil (SAJF) pentru transportul feroviar de afaceri" - axat pe creșterea gradului de conștientizare și adoptarea opțiunilor disponibile și emergente în materie de combustibil alternativ durabil și furnizarea unei foi de parcurs pentru educația despre și utilizarea SAJF.

      Ghidul a fost produs de o coaliție, care include Asociația Europeană a Aviației de Afaceri (EBAA), Asociația Producătorilor Aviației Generale (GAMA), Consiliul Aviației Internaționale pentru Afaceri, Asociația Națională a Transportatorilor Aerieni (NATA) (NBAA). Asistența tehnică valoroasă a fost asigurată de Inițiativa pentru combustibili alternativi comerciali (CAAFI) și Grupul de acțiune pentru transportul aerian (ATAG).


      Ghidiul stabileste clar urmatoarele 3 puncte

      1. SAJF pentru aviația în afaceri sunt sigure, aprobate și disponibile astăzi, deși în cantități limitate,

      2. Combustibilii oferă numeroase beneficii, inclusiv cele care sprijină durabilitatea aviației în afaceri, responsabilitatea corporativă și emisiile reduse,

      3. Combustibilii sunt produși din mai multe materii prime, care sunt resurse sustenabile și regenerabile și, prin urmare, sunt un "win-win" din punct de vedere al mediului.

      "Comunitatea aviației de afaceri are o istorie lungă și de succes a inovării atunci când vine vorba de promovarea politicilor, produselor și procedurilor care reduc amprenta de carbon a industriei", a declarat președintele și CEO-ul NBAA, Ed Bolen. "Prin această inițiativă, subliniem efortul nostru în ceea ce privește întotdeauna o prioritate importantă".

      "Asociația Europeană de Aviație pentru Afaceri este foarte mândră că a contribuit la acest proiect, care va avea ca scop creșterea disponibilității unui combustibil alternativ durabil, contribuind în mod direct la obiectivele noastre sectoriale și, prin urmare, reducând impactul global asupra mediului", a declarat președintele EBAA Juergen Wiese .

      "Efortul nostru colectiv ca industrie, inclusiv publicarea" Ghidului de utilizare a aviației în afaceri pentru utilizarea SAJF ", reprezintă un pas înainte, care va crește gradul de conștientizare și va aduce beneficii părților interesate, mediului nostru și afacerii noastre", a declarat David Coleal, Președinte al Comitetului pentru Mediu al Asociației Producătorilor Aviației Generale și președinte, Bombardier Business Aircraft. "Această inițiativă nu se referă numai la combustibili; reflectă angajamentul general al sectorului nostru față de schimbările climatice. Aviația civilă, inclusiv sectorul aviației de afaceri, este singura industrie globală care a dezvoltat obiective clare, concrete și măsurabile de eficiență. Prin extinderea definiției de creare a valorii pentru a include impactul social și de mediu, asigurăm returnări pentru anii următori și construim un viitor mai luminos și mai curat pentru generațiile următoare ".

      “Aviația de afaceri a fost dintotdeauna un adeptul tehnologiilor care au îmbunătățit eficiența consumului de combustibil și au redus impactul asupra mediului ", a declarat directorul general al Consiliului pentru afaceri din aviație, Kurt H. Edwards. "Combustibilii cu jet alternativ sustenabil sunt o nouă tehnologie disponibilă acum pentru a fi folosită de comunitatea noastră inovatoare. Utilizarea lor aflata in crestere va constitui o componentă esențială a angajamentului global al aviației de afaceri pentru reducerea și reducerea emisiilor de carbon și atingerea obiectivului nostru aspirativ de creștere economică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon începând cu anul 2020.”

      Ca un alternativ sustenabil, combustibilul de avion este în stadiul de introducere pentru aviația generală, Asociația Națională a Transportului Aerian consideră că este imperios necesar ca industria să continue să lucreze într-o manieră colaborativă, atât pentru a educa comunitatea aviatică, cât și pentru a-și face uzul pe scară largă o realitate. Dacă un operator sau un FBO este interesat să utilizeze SAJF, este important să se contacteze cu furnizorul lor de combustibil ", a declarat vicepreședintele executiv al ANAT și operatorul general Timothy Obitts.

      "Industria generatoare de aviație generală este mândră să colaboreze cu restul industriei la această inițiativă importantă care demonstrează angajamentul nostru de a atinge obiectivele privind schimbările climatice pe care le-am stabilit pentru industrie în 2009 și care ne va asigura că vom continua să creștem într-o maniera durabilă. De asemenea, doresc să vă mulțumesc în mod deosebit d-nei Fusco de la Comisia Europeană pentru prezența ei aici astăzi, în sprijinul acestei importante inițiative de sustenabilitate în domeniul aviației ", a declarat Pete Bunce, președinte și CEO al Asociației Producătorilor Aviației Generale.


    • 07 May 2018 11:14 AM | Anonymous


      Aircraft Owners and Pilot Association of  Romania, ca în fiecare an, va fi partener al evenimentului BIAS. Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS) este unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului. Și în 2018, la BIAS, surprizele se vor ține lanț. 

      Celebra formație de acrobație aeriană Turkish Stars a confirmat pe site-ul oficial că va evolua, pe 28 iulie, în cadrul Bucharest International Air Show 2018!

      BIAS 2018. Astfel, vom putea să admirăm din nou acrobațiile Turkish Stars în cadrul BIAS, cel mai mare airshow din România ajuns la a 10-a ediție. Turkish Stars au mai evoluat la BIAS în 2012, respectiv în 2015.

      Cum a fost la BIAS 2017?

      Cea de-a 9-a ediţie a celui mai mare spectacol aviatic din România a înregistrat în acest an un nou record de audienţă pe Aeroportul Băneasa. Chiar şi pe caniculă, estimările au arătat că pe platforma aeroportului au fost prezenţi simultan, în intervalul orar 18:00 - 21:00, peste 80.000 de spectatori veniţi la spectacolul aerian.

      BIAS 2017 a reunit 100 de aeronave civile şi militare în evoluţii aeriene, precum şi peste 200 de piloţi şi paraşutişti de elită.

      "La BIAS 2017, aşii aviaţiei civile şi militare din România, dar şi din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria şi Lituania au încântat publicul de pe Aeroportul Băneasa cu acrobaţii aeriene uluitoare şi demonstraţii de elită, dar şi cu aeronave expuse la sol", se spune în comunicat.

      BIAS 2017 a fost organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Aeroclubul României, Forţele Aeriene Române, ROMAERO, ROMATSA şi Clubul Sportiv AIBO.

      Link video Turkish Stars aici.


    • 03 May 2018 11:37 AM | Anonymous

      Statele Unite organizează evenimentele Sun 'n Fun și EAA AirVenture, însă în Europa, spectacolul anual de aviație generală este AERO Friedrichshafen-AERO, pe scurt. Evenimentul din acest an, este al douăzeci și șaselea, a atras 630 de expozanți de aviație generală la sediul convenției, situat pe aeroportul Friedrichshafen, Germania, lângă malul lacului Constance.


      Desigur, au existat o mulțime de agenți de aeronavă americani și alți producători, furnizori de servicii și furnizori la AERO, care reflectă extinderea la nivel global, din ce in ce mai numeroasă. Dar fară îndoială, există o atmosferă distinctă, specific europeană. În special în acest an, se pune un accent deosebit pe evoluțiile din segmentul de aviație electrică aflat în creștere, după cum reiese din ceea ce acest eveniment numește e-flight-expo. Adesea, se părea că cuvintele "AERO" și "e-flight-expo" au fost rostite în tandem.

      Una dintre cele 12 săli expuse – cu structuri mari și elegante, în stil Quonset, este menite să semene cu hangarele - a fost data în folosință pentru  e-flight-expo și tot aici au fost prezentate cele mai recente modele electrice. În timp ce acceptarea aviației electrice poate fi în fază incipientă în Statele Unite, în Europa se dezvoltă de ani de zile. Acum, unii sunt pe piață. Alții caută o cale de a intra. Iar alții au o cale lungă de parcurs pentru a ajunge aici. Deci, să începem știrile AERO din acest an cu o revizuire rapidă a unor modele notabile pe ecran.

      Magnus Aircraft eFusion

      Reprezintă un efort comun între aeronava maghiară Magnus Aircraft Corp și gigantul industrial german Siemens, care oferă motorul electric SSP-55D de 75 CP. Bateria litiu-ion eFusion poate acționa avionul timp de 40 de minute de zbor și are nevoie de o oră pentru a se reîncărca complet. Acest model experimental, de 110 de noduri cu două locuri, care a făcut primul său zbor public la AERO, este doar una intre ofertele afișate in panel. Un alt model experimental Magnus utilizează un sistem hibrid de propulsie compus dintr-un motor electric Siemens de 100 CP și un motor diesel Fly Eco de 80 CP, care se bazează pe motorul auto Mercedes-Benz Smart. Se poate naviga la 90 de noduri și, atunci când utilizează puterea diesel, poate zbura până la 215 mile marine cu doar opt galoane de combustibil. În prezent, o eFusion se bazează pe aeroportul din Waco, Texas, unde se află în curs de testare pentru temperaturi ridicate.

      Efuzia + 3 / -3G este prezentată ca un instructor cu costuri reduse, dar nu este de vânzare și ca vărul său hibrid este mai mult un brazer pentru ca Siemens să exploreze viitoarele iterații ale unei game de aeronave cu motor electric, inclusiv cu patru locuri și altele. De exemplu, Siemens testează unul dintre motoarele electrice cu doi megavați / 2.600 CP pe un avion regional Bae 146.

      ΦNIX


      Motocicleta electrică FNIX construită în Cehia poate zbura până la 2,5 ore pe o singură încărcare a bateriei sale litiu-ion. Fotografie de Tom Horne.

      Motocicleta electrică FNIX construită în Cehia poate zbura până la 2,5 ore pe o singură încărcare a bateriei sale litiu-ion. Fotografie de Tom Horne.

      Acesta aeronavă construită în Cehia utilizează un motor electric de 60 de kilowați / 80 CP pentru auto-lansări precum și alte faze de zbor, iar la putere poate naviga la 108 noduri și poate zbura până la 2,5 ore cu o singură încărcare a  acumulatorului său pe paza de litiu. Rata de alunecare maximă este 1:32. Poate fi comandat cu aripi de 11 sau 15 metri. Certificarea europeană LSA este așteptată până în mai 2018. Compania oferă, de asemenea, unități de încărcare, dintre care unul este capabil să perceapă atât avioanele electrice, cât și mașinile electrice. Țineți-vă respirația, deoarece avioanele echipate cu avionice se vor  vinde pentru 235.000 de euro; cea mai mare stație de încărcare va fi de 48.000 de euro.

      Acesta nu este  intocmai un   avion destinat aviației generale obișnuit, dar caracteristicile sale sunt demne de remarcat. Construită de Lange Research GmbH din Germania, acest design cu șase motoare are o aripă de 75 de picioare, poate croi la 135 de noduri și are o rezistență de 40 de ore. Destinată utilizării în rolurile de supraveghere, E2 utilizează șase celule de combustie alimentate cu metanol și baterii duble într-un sistem de propulsie hibrid care generează suficientă energie pentru a asigura protecția împotriva gheții a marginilor de frână și suficientă energie pentru a conduce radarele și alte echipamente de supraveghere high-end. Ea are o greutate de decolare de 3.638 lb, poate deține 660 de kilograme de metanol în două păstăi de prăbușire și poate transporta o incărcătura  utilă de 440 de kg. Sunt dezvoltate variante personalizate și fără pilot. E2 afisat a fost un mockup; primul zbor al avionului real este stabilit pentru luna iunie 2018. Agențiile guvernamentale sunt clienții țintă. Dacă vreți unul singur, rețineți încă o dată respirația: prețul este de 2 milioane de dolari.

      Pipistrel Alpha Electro


      Trainerul Pipistrel Alpha Electro cu două locuri poate zbura o oră cu o singură încărcare a bateriei litiu-ion.

      Acest trainer cu două locuri este alimentat de un motor electric de 60 kW / 80 CP și poate zbura o oră cu o singură încărcare a bateriei litiu-ion. Șase avioane au fost recent exportate în Statele Unite. Patru dintre aceștia vor servi ca formatori în cadrul programului CALSTART pentru tinerii defavorizați și șomeri din aeroporturile Mendota și Reedley din California, iar celelalte două sunt deținute de Muzeul aeronautic Tomorrows din Los Angeles. De asemenea, au fost expediate două simulatoare, cu încă trei care urmează să sosească, iar alte opt aeronave sunt la comandă. Potrivit lui Michael Coates, distribuitorul principal al companiei Pipistrel pentru Statele Unite, aceste Alpha Electros au fost semnate pentru zborul legal, chiar dacă regulile FAA privind avioanele sportive ușoare (LSA) nu aprobă încă zborul alimentat electric. "Modificările procedurale la normele LSA care permit aeronavelor cu motor electric au fost deja făcute în cadrul intern de către FAA", a spus Coates. "Și acum noile norme sunt pe cale să fie publicate", spune Coates. 50% din costul avioanelor CALSTART este finanțat prin sancțiuni de poluare plătite guvernului din California de către Volkswagen. Termenii unei decontări ilegale de emisii de către Volkswagen impun ca peste un miliard de dolari să fie investiți într-un "fond verde" din California pentru a beneficia de proiecte ecologice. Prețul Alpha Electro este de 118.000 de dolari, care include un încărcător. Șase aeronave de acest fel  mai sunt pe drum spre clienții din California.


      În altă parte, aproximativ 20 de Alpha Electros au fost expediate în întreaga lume, către clienți din Australia, Canada, Elveția, Franța și țările Benelux.

      În ceea ce privește linia mult așteptată a lui Pipistrel de patru locuri din Panthera, a fost afișat un avion Lycoming IO-390 de 200 de centimetri. Cu toate acestea, oficialii s-au decis să nu urmărească o Panthera alimentată cu IO-390 atunci când a fost anunțat că motorul nu ar primi niciodată aprobarea de a rula cu combustibil auto. Toata atenția s-a redirectionat  acum către o Panthera care foloseste  un motor Lycoming IO-540-V de 260 de cai. Primele livrări ale acestei Panthera sunt anticipate în 2021, urmate de o variantă hibrid-electrică programată să înceapă testarea zborurilor în 2020 și primele livrări în 2023.

      Taxi-ul ” Discopter” este expus la AERO Friedrichshafen.


      De curand, a existat o promovare intensă  a conceptului de navetă urbană de decolare și aterizare verticală (VTOL). Discopterul, totuși, poate ridica îndoieli cu privire la predicțiile destul de rozalii. Această aeronavă masivă, cu farfurioară, este făcută dintr-un teanc de tuburi din aluminiu circulare masive, acoperite de ceea ce arată ca scaune în aer liber  pentru cinci până la nouă pasageri. Motoarele twin, de 450 de cai, vor conduce un rotor uriaș sub zona de ședere, permițând o distanță de zbor revendicată de până la 540 nm la viteze cuprinse între 110 și 135 de noduri. Doar imaginați-vă în briza de două motoare de 450 CP. Este mai sigur și mai puțin zgomotos decât un elicopter, susține Discopter și are o "putere mare de ridicare" în comparație cu alte proiecte VTOL. Poate fi al tău pentru suma de 186.000 de dolari, imediat ce sunt destui bani pentru a muta proiectul înainte. O casetă de plastic clară pentru cărțile de vizită ale investitorilor potențiali a fost furnizată lângă Discopter. Numai o carte a fost vizibilă.

      Jet O putere pentru Piper Seminoles

      Piper Aircraft a anunțat că va începe să producă celebrul său Twin Twin Seminole cu noile motoare diesel CD 170 de 170 CP de la Continental Motors. Motoarele vor folosi combustibilul Jet A și vor fi echipate cu pârghii de putere FADEC (control complet digital pentru motor). Seminolul CD-170, numit Seminole DX, va veni și cu Garmin's G1000 NXi. Prin trecerea la Jet A, Piper spune că Seminole DX va face apel la o bază de clienți din ce în ce mai mare din întreaga lume, datorită preocupărilor legate de disponibilitatea și costul avgasului în multe locații.


    © BGAA of  Romania
    Powered by Wild Apricot Membership Software