Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • AOPA International: Avioanele mai vechi de 40 de ani un subiect intens dezbătut

AOPA International: Avioanele mai vechi de 40 de ani un subiect intens dezbătut

11 Sep 2018 12:56 PM | Anonymous

Prețurile pentru avioanele mai vechi, cum ar fi Cesna 172 au crescut foarte mult în ultimele luni, potrivit AOPA International.

Prețurile pentru avioanele în vârstă de 40 de ani nu depășesc de obicei 20% în intervalul de câteva luni, dar exact așa sa întâmplat cu Cessna Skyhawks produse între 1968 și 1976. Valorile pentru multe alte modele populare, inclusiv pentru aeronave mai noi, urcă rapid.

Mai mult de 35.000 de piloți zboară în prezent în baza BasicMed, iar reușita AOPA de a-i primi pe Rusty Pilots înapoi în cockpit (program creat de AOPA pentru a-i păstra în activitate pe cei veichi și de găsi piloți noi) contribuie, de asemenea, la creșterea cererii, conform operatorilor școlilor de zbor, dintre care unii se luptă să găsească suficiente avioane pentru a ține pasul cu un număr tot mai mare elevi.

Rodney Martz, specialist în aviație tehnică de la Centrul de Informare Pilot al AOPA, a declarat că saltul recent al prețurilor de vânzare pentru Skyhawks produse în anii 1960 și 1970 se remarcă ca cea mai mare creștere procentuală pe care a văzut-o până acum. AOPA monitorizează piața și oferă informații detaliate membrilor, la cerere, prin intermediul serviciului de referință pentru valoarea aeronavelor Vref, care actualizează prețurile pentru avioane folosite trimestrial pe baza datelor de vânzări raportate de dealeri. 

Personalul Centrului de Informare Pilot AOPA studiază în mod curent anumite modele de aeronave și activitatea de piață în numele membrilor.

"Vorbim cu membrii în fiecare zi", a spus Martz. Prin mulți ani de activitate, Martz nu a mai văzut o creștere atât de accentuată a prețului pentru modelele de aeronave folosite, cum ar fi creșterea de la 6 000 până la 10.000 de dolari a prețului unui Skyhawk produs între 1968 și 1976, prezentat în cele mai recente rapoarte trimestriale. Vref afișează prețul de vânzare  depână la 51.000 de dolari pentru un Cessna 172M din 1973, cu un motor mid-time, așadar o creștere de 24% de faâă de prețul prezentat în raportul trimestrial anterior.

"Aceasta este cea mai clară schimbare la care am asistat", a spus Martz. "Am observat că într-adevăr avioanele vindeau cu mai mult decât prețul cerut și se vindeau și foarte rapid, în două zile".

Brenda Tibbs operează cursurile de zbor Bravo la Aeroportul Municipal Frederick din Frederick, Maryland (și a fost votat cel mai bun instructor de zbor în cadrul Premiilor de excelență pentru pregătirea zborurilor de la AOPA din 2016 ). Ea a spus că mulți dintre studenții ei privesc achizițiile de aeronave cu interes și se luptă să se miște destul de repede când văd un avion pe care îl doresc.

"Oamenii pe care îi știu că au cumpărat avioane, trebuie să le cumpere repede sau pur și simplu să le cumpere", a spus Tibbs, adăugând că mare se extinde și la modelele Cessna 150.

Prețurile pentru multe alte aeronave de diferite vârste sunt, de asemenea, în creștere rapidă, deși nu încă în aceeași măsură ca cele mai vechi precum Skyhawks. Datele de la Vref arată că Piper Cherokees și Warriors produse în 1980 cresc în preț cu aproximativ 1.000 de dolari față de trimestrul trecut; Archers se ridică la prețuri crescute cu  de la 1.000 până 5.000 de dolari; prețurile pentru Arrows au crescut cu până la 5.000 de dolari pentru anumite modele. Beechcraft Bonanzas se bucură, de asemenea, de un salt: "Toți A36, toți, sunt cu de 5.000 de dolari mai mult", a spus Martz.

Analistul de aviatie Brian Foley de la Brian Foley Associates a spus ca  aceastpă creștere bruscă a prețurilor se datoarează creșterii la pistoanele folosite. El a spus ca  alți factori decisivi sunt connstituiți de forta pieței bursiere din SUA, creșterea produsului intern brut (revizuita recent la 4,2%) și creșterea încrederii consumatorilor. 

Mai multe detalii de la sursă citiți aici .

 

 

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software