Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Gândire Verde, Aeroporturi Mai Verzi

Gândire Verde, Aeroporturi Mai Verzi

11 Sep 2018 12:50 PM | Anonymous


 Ce este un  „aeroport verde? Cum pot experiențele altora în afara sectorului aviației să îmbunătățească îmbunătățirile de mediu pe aeroporturi? Care sunt noile tendințe de mediu? La seminarul ICAO privind aeroporturile verzi, care a avut loc în perioada 29-30 noiembrie 2017 la sediul ICAO, discuțiile cheie au fost axate pe clădirile inteligente, energia regenerabilă, mobilitatea ecologică, rezistența la schimbările climatice, angajamentul comunității și raportarea privind durabilitatea.

Secretarul general al OACI, Dr. Fang Liu, a spus participanților la evenimentul care a fost conceput pentru a încuraja gândirea anticipată a proiectelor de mediu inovatoare pe aeroporturi, că "în prezent există aproape 400 de aeroporturi din întreaga lume, fie în construcție, la etapele avansate de planificare pentru obiectivele conexe ". Ea a menționat că aceasta reprezintă o creștere cu 25% față de anul precedent.

"Acest lucru subliniază faptul că astăzi este atât de important că creșteri viitoare ale capacității de transport aerian sunt gestionate de aeroporturi care au fost construite sau modernizate pe baza celor mai eficiente politici și capacități de mediu disponibile", a subliniat ea.

"Paradigmele de investiții eficiente au solicitat întotdeauna un caz de afaceri clar detaliat și pozitiv, cu rezultate concrete și cuantificabile, dar, în plus, comunitatea de finanțare a devenit, de asemenea, convingerea că respectarea de mediu trebuie să fie o condiție prealabilă clară pentru implicarea viitoare în proiecte majore de infrastructură ", a declarat secretarul general.

"Fiecare nou proiect de infrastructură aeroportuară reprezintă, în sine, o nouă oportunitate de a depăși respectarea celor mai recente standarde de durabilitate, de a minimiza impactul activităților aeroportuare asupra mediului și de a reduce efectul schimbărilor climatice asupra infrastructurii și operațiunilor conexe", a adăugat ea.

Seminarul a fost organizat pentru a permite statelor membre ale OACI și părților interesate din industrie să facă schimb de idei cu privire la cele mai recente progrese tehnologice, operaționale și de politică, cu accent pe mediu care să poată ajuta eforturile actuale ale aeroporturilor la nivel global de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și de a asigura operațiuni mai durabile.

Evenimentul a subliniat experiențele celor mai verzi aeroporturi din lume (inclusiv Aeroportul Galapagos, care funcționează exclusiv pe energia solară și eoliană) și prezentări de la părțile interesate din industria cheie precum Aeroportul Internațional (ACI), Aéroports de Paris, EUROCONTROL, Car2go, ICF International, KPMG și multe altele.

Printre subiectele discutate: gestionarea eficientă a impactului asupra mediului în aeroporturi, schemele de certificare pentru operatori, soluțiile de energie curată din sursele de energie eoliană, solară, biomasă și energia mareelor, inițiativele de mobilitate durabilă, adaptarea la climă și reziliența, implicarea în comunitate, și așteptările curente ale investitorilor, precum și beneficiile esențiale ale monitorizării, rapoartelor și activităților de sustenabilitate.

"Aeroporturile au fost foarte încurajate de modul în care ICAO, statele și industria au lucrat împreună pentru a oferi un răspuns robust la schimbările climatice din acest sector", a declarat Angela Gittens, directorul general al ACI World. "În mod evident, colaborarea este esențială. Continuarea colaborării reprezintă cea mai bună cale de urmat pentru a ne asigura că eforturile și angajamentele noastre sunt o realitate pe calea către o aviație durabilă. Trebuie să continuăm să colaborăm în ceea ce privește tehnologia și progresele operaționale și de politică care pot sprijini strategia de dezvoltare a sectorului aeroportuar ".

În cadrul evenimentului, OACI, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Uniunea Europeană (UE) au lansat un compendiu de materiale, instrucțiuni și resurse noi de orientare pentru guverne care au fost dezvoltate în cadrul unor proiecte de consolidare a capacităților și de asistență.

Acestea sunt destinate să furnizeze statelor informații cu privire la modul de implementare a măsurilor de reducere a emisiilor de CO2 generate de aviația civilă internațională. OACI a lansat, de asemenea, un curs de e-learning pentru pregătirea planurilor de acțiune ale Statelor privind reducerea emisiilor de CO2 pe parcursul seminarului, elaborat în cooperare cu Institutul Națiunilor Unite pentru Formare și Cercetare (UNITAR) și cu asistența financiară a UE în cadrul cadru al Proiectului de asistență al OACI - UE Crearea de capacități pentru reducerea emisiilor de CO2 din partea aviației internaționale.

Secretarul general Liu a remarcat: "Materialul de orientare, instrumentele noi și resursele pe care le furnizăm aici demonstrează angajamentul ICAO de parteneriate și de consolidare a capacităților, în spiritul inițiativei No Country Left Behind și față de realizarea completă de către Agenție a Agendei 2030 Obiectivele ONU de dezvoltare durabilă. "

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software