Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Criza AVGAS se poate prelungi până la finalul lunii august

Criza AVGAS se poate prelungi până la finalul lunii august

19 Jul 2018 5:21 PM | Anonymous

Aircaft Owners and Pilots Association a semnalat criza AVGAS în România și a discutat despre importanța dezvoltării aviației generale în România atât cu autoritățile, dar și cu presa și cu toate companiile implicate.

Activitatea avioanelor de mici dimensiuni este afectată de criza de benzină de aviaţie AVGAS, dar situaţia ar putea fi remediată, un nou distribuitor fiind în curs de certificare, Eurospeed.

Momentan e o criză în toată România şi se văd periclitate multe show-uri aeriene, activitatea şcolilor e blocată. Toată aviaţia aceasta generală, avioane, elicoptere sunt la sol şi asta de aproape 2 luni.

La nivelul României sunt aproximativ 200 de avioane şi elicoptere care folosesc acest tip de combustibil. Printre instituţiile afectate se numără şi Şcoala de aviaţie din cadrul Ministerului Transporturilor, dar și ambulanțe private, elicoptere pentru Search & Rescue. 

Contactați de către Aircaft Owners and Pilots Association , reprezentanții Eurospeed, singura companie in curs de certificare pentru AVGAS, ne-au spus ca se va prelungi criza pana aproape de sfarsitul lunii august din cauza ca durează mai mullt formalitățile ce țin de Ministerul Finanțelor.

Vom face în continuare demersuri, scrisori, știri, newslettere  pentru a grăbi soluționarea acestei crize.

Pe această cale, invităm pe toți aceea care pot ajuta să ni se alăture, pentru a putea avea rezultate cât mai rapide, iar noi vă tinem la curent cu situația AVGAS în scurt timp.

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software