Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Prevenirea pierderii controlului cu ajutorul treiningului si a tehnologiei

Prevenirea pierderii controlului cu ajutorul treiningului si a tehnologiei

04 Jun 2018 8:12 PM | Anonymous

Pierderea controlului aeronavelor rămâne  principala  problema care cauzeaza decesul printre piloții aviației generale, potrivit Comitetului Național pentru Siguranța Transporturilor (NTSB). La o conferinta găzduită de NTSB la sediul său din Washington, DC, în aprilie, cel mai important subiect  a fost modul în care  o mai buna instruire și tehnologie pot ajuta piloții să piloteze cu avionul în siguranță. 

Mai mulți participanți au sugerat că, în general, instructorii de zbor au nevoie de mai multă experiență cu zboruri lente si cu pierderea brusca a vitezei astfel încât aceștia să-i poată învăța pe elevi să recunoască și să redreseze cu rapiditate și în mod eficient atunci cand intampina aceste conditii.

"Să ne asigurăm că instructorii noștri învață ce înseamnă să fii pe partea din spate a curbei de putere", a spus Doug Stewart, președintele Societății Aviației și Pedagogilor de Zbor (SAFE). "Trebuie să-i învăț pe studenți să audă ce le spune avionul", a spus el, observând că nu toate avioanele sunt echipate cu un sistem de avertizare auditiv.

Manualul de zbor al avionului FAA a fost actualizat în 2016, iar capitolul despre zborurile lente și prierderea controlului vitezei este acum intitulat "Menținerea controlului aeronavei: pregătire preventivă și recuperare". FAA definește o deranjare ca fiind "un eveniment care depășește neintenționat parametrii obișnuiți în timpul zborului sau în timpul antrenamentului", cum ar fi atitudini excesive de pas și / sau unghiuri ale băncii sau "zboară la viteze aeriene nepotrivite condițiilor." Manualul sugerează că pentru a evita tulburările, piloții ar trebui să primească instruirea de recuperare și de prevenire, inclusiv zborul lent, pierderea controlului vitezei  și altitudini neobișnuite.

Legendarul instructor si acrobat Patty Wagstaff predă cursuri de recuperare controlului in cazul unui deranjament la sediul ei din St. Augustine, Florida. Ea a afirmat pentru  FlyingMag că mulți dintre clienții ei, care sunt deja piloti licentiati"nu au experimentat niciodata o pierdere brusca a vitezei avionului, ceea ce înseamnă invatat despre cum ar trebui controlat doar  înainte de recuperare. Ei sunt, de asemenea, foarte dornici de a ajunge la accelerație pentru a recupera de la pierderea controlului. Le spun, dacă ți-ai pierde motorul? Acest lucru nu înseamnă că nu vă puteți recupera de la pierderea vitezei sau zburați cu avionul. "

În plus față de antrenamentele de recuperare și de prevenire a deranjării, piloții aviației generale pot profita de numeroasele progrese tehnologice menite să sporească siguranța zborurilor. Indicatorii unghiului de atac electronic sunt disponibili ca instalații după vânzare sau ca echipament standard în anumite moduri și modele. Mai mulți producători de aeronave, inclusiv Cirrus, oferă acum sistemul electronic de stabilitate și protecție Garmin, care simte și corectează în mod automat o atitudine neobișnuită sau deranjanta.

Mulți agenti de asigurare recunosc, de asemenea, valoarea pe termen lung în antrenamentele de recuperare și oferă reduceri pentru piloții care finalizează astfel de programe. Linia de jos este,  accidente cauzate de pierdereae controlului care  sunt prevenite cu combinația corectă de formare a pilotului și de conștientizare.



© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software