Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • In Europa, una dintre cele mai importante industrii isi dubleaza investitiile in combustibil si de asemenea in viitor .

In Europa, una dintre cele mai importante industrii isi dubleaza investitiile in combustibil si de asemenea in viitor .

29 May 2018 7:53 AM | Anonymous

Astăzi, o coaliție de organizații internaționale pentru  aviația de afaceri s-au alăturat oficialilor guvernamentali pentru a-și sporii atentia asupra avansării dezvoltării și adoptării combustibilului alternativ de jet de combustibil (SAJF), reflectând angajamentul pe termen lung al industriei față de reducerea emisiilor, printre care și neutralitatea carbonului începând cu anul 2020.

Anunțul a fost făcut la un prânz cu  presă înaintea Convenției și Expoziției Europene de Aviație pentru Afaceri (EBACE2018), care are loc în perioada 29-31 mai la Genex's Palexpo și Aeroportul Geneva.

În centrul acestei inițiative se află un nou produs - "Ghidul de utilizare a combustibilului alternativ durabil (SAJF) pentru transportul feroviar de afaceri" - axat pe creșterea gradului de conștientizare și adoptarea opțiunilor disponibile și emergente în materie de combustibil alternativ durabil și furnizarea unei foi de parcurs pentru educația despre și utilizarea SAJF.

Ghidul a fost produs de o coaliție, care include Asociația Europeană a Aviației de Afaceri (EBAA), Asociația Producătorilor Aviației Generale (GAMA), Consiliul Aviației Internaționale pentru Afaceri, Asociația Națională a Transportatorilor Aerieni (NATA) (NBAA). Asistența tehnică valoroasă a fost asigurată de Inițiativa pentru combustibili alternativi comerciali (CAAFI) și Grupul de acțiune pentru transportul aerian (ATAG).


Ghidiul stabileste clar urmatoarele 3 puncte

1. SAJF pentru aviația în afaceri sunt sigure, aprobate și disponibile astăzi, deși în cantități limitate,

2. Combustibilii oferă numeroase beneficii, inclusiv cele care sprijină durabilitatea aviației în afaceri, responsabilitatea corporativă și emisiile reduse,

3. Combustibilii sunt produși din mai multe materii prime, care sunt resurse sustenabile și regenerabile și, prin urmare, sunt un "win-win" din punct de vedere al mediului.

"Comunitatea aviației de afaceri are o istorie lungă și de succes a inovării atunci când vine vorba de promovarea politicilor, produselor și procedurilor care reduc amprenta de carbon a industriei", a declarat președintele și CEO-ul NBAA, Ed Bolen. "Prin această inițiativă, subliniem efortul nostru în ceea ce privește întotdeauna o prioritate importantă".

"Asociația Europeană de Aviație pentru Afaceri este foarte mândră că a contribuit la acest proiect, care va avea ca scop creșterea disponibilității unui combustibil alternativ durabil, contribuind în mod direct la obiectivele noastre sectoriale și, prin urmare, reducând impactul global asupra mediului", a declarat președintele EBAA Juergen Wiese .

"Efortul nostru colectiv ca industrie, inclusiv publicarea" Ghidului de utilizare a aviației în afaceri pentru utilizarea SAJF ", reprezintă un pas înainte, care va crește gradul de conștientizare și va aduce beneficii părților interesate, mediului nostru și afacerii noastre", a declarat David Coleal, Președinte al Comitetului pentru Mediu al Asociației Producătorilor Aviației Generale și președinte, Bombardier Business Aircraft. "Această inițiativă nu se referă numai la combustibili; reflectă angajamentul general al sectorului nostru față de schimbările climatice. Aviația civilă, inclusiv sectorul aviației de afaceri, este singura industrie globală care a dezvoltat obiective clare, concrete și măsurabile de eficiență. Prin extinderea definiției de creare a valorii pentru a include impactul social și de mediu, asigurăm returnări pentru anii următori și construim un viitor mai luminos și mai curat pentru generațiile următoare ".

“Aviația de afaceri a fost dintotdeauna un adeptul tehnologiilor care au îmbunătățit eficiența consumului de combustibil și au redus impactul asupra mediului ", a declarat directorul general al Consiliului pentru afaceri din aviație, Kurt H. Edwards. "Combustibilii cu jet alternativ sustenabil sunt o nouă tehnologie disponibilă acum pentru a fi folosită de comunitatea noastră inovatoare. Utilizarea lor aflata in crestere va constitui o componentă esențială a angajamentului global al aviației de afaceri pentru reducerea și reducerea emisiilor de carbon și atingerea obiectivului nostru aspirativ de creștere economică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon începând cu anul 2020.”

Ca un alternativ sustenabil, combustibilul de avion este în stadiul de introducere pentru aviația generală, Asociația Națională a Transportului Aerian consideră că este imperios necesar ca industria să continue să lucreze într-o manieră colaborativă, atât pentru a educa comunitatea aviatică, cât și pentru a-și face uzul pe scară largă o realitate. Dacă un operator sau un FBO este interesat să utilizeze SAJF, este important să se contacteze cu furnizorul lor de combustibil ", a declarat vicepreședintele executiv al ANAT și operatorul general Timothy Obitts.

"Industria generatoare de aviație generală este mândră să colaboreze cu restul industriei la această inițiativă importantă care demonstrează angajamentul nostru de a atinge obiectivele privind schimbările climatice pe care le-am stabilit pentru industrie în 2009 și care ne va asigura că vom continua să creștem într-o maniera durabilă. De asemenea, doresc să vă mulțumesc în mod deosebit d-nei Fusco de la Comisia Europeană pentru prezența ei aici astăzi, în sprijinul acestei importante inițiative de sustenabilitate în domeniul aviației ", a declarat Pete Bunce, președinte și CEO al Asociației Producătorilor Aviației Generale.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software