Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • In SUA liceele incep sa foloseasca un curriculum de aviatie

In SUA liceele incep sa foloseasca un curriculum de aviatie

12 Mar 2018 12:45 PM | Anonymous

Este un sistem special creat pentru elevii de clasa a 9 a.

Liceele sunt invitate sa solicite utilizarea programulul stiintific, tehnic de inginerie și mateatica( STEM), este gratuit si invator, pentru a trezi interesul elevilor si pentru a ajuta la construirea viitorului aviatiei. Cursurile de clasa a IX-a sunt primele dintr-un program de patru ani care include alte trei căi alternative  de dezvoltare in carieră și tehnica- pilot, inginerie aerospațială și drone.

In fiecare toamna va fi lansat un nou nivel de curs disponibil scolilor pentru a-l implementa pana l terminarea celor 4 niveluri.

Scolile pot selecta si cursuri individuale, pe care le pot folosi pe post de cursuri pe un singur domeniu sau pot alege sa puna in aplicare mai multe variante alternative de invatare.

Cursurile de clasa a IX-a au fost testate în aproape 30 de școli cu peste 700 de studenți în ultimele 12 luni și includ tot ceea ce este esential, inclusiv un profesor și mai mult de atat . Sunt incluse planuri de lecții detaliate, prezentări atrăgătoare, evaluări, activități amuzante pentru studenților și alte oportunități de învățare. Programul inovator sa dovedit a fi deja o experiență de învățare eficienta.

” Vreau sa stiti cat de mult imi place sa predau acest curs! Este un curs minunat și elevii noștri îl iubesc!" a declarat profesorul Texas Scott Payne de la liceul din Berkner din Dallas.”

Elevii au învățat despre aerodinamică și tuneluri eoliene, făcând niște straturi de aer din spumă, aluminiu și lipici; au studiat studii de caz pentru a înțelege efectele adverse ale vremii, oboseala pilotului și lipsa de formare; și s-a dezbătut si tema legata deprimul care a realizat un avion  cu motor - frații Wright sau Gustave Albin Whitehead.

"Acesta este un pas important in munca noastra de a ajuta tinerii sa invete mai multe despre carierele  in aviatie bine platite si ofera scolilor instrumentele de care au nevoie pentru a  invata  elevii noi abilitati care vor dura o viata", a declarat presedintele AOPA și CEO-ul Mark Baker.

Curriculum-ul corespunde standardelor științifice pentru instruirea  generație viitoare și standardelor comune de bază pentru matematică. Profesorii care doresc să implementeze programul vor fi instruiti despre  concepte printr-un atelier de dezvoltare profesională care îi susțin fie cu experiență de învățare la sediul AOPA din Frederick, Maryland, 26-28 iunie, fie prin conectarea online în același timp .

Cindy Hasselbring, directorul general al inițiativei de inginerie a Liceului AOPA, a remarcat că donațiile către Fundația AOPA permit programului  să fie oferit gratuit oricărui liceu public sau privat și ar putea oferi oportunitati de angajare  unora  dintre studenți " lucru care nu ar fi putut pus in aplicare inainte. “

Termenul limită pentru depunerea cererilor de utilizare a curriculumului STEM pentru aviație în perioada școlară 2018-2019 este 19 aprilie.

Inițiativele AOPA "You Can Fly" recunosc importanța construirii comunității pilot prin programe care includ curriculum de învățare în liceu, cluburi de zbor, seminare Rousy Pilots și alte mecanisme de sprijin pilot care fac zborul sigur, distractiv și accesibil.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software