Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Candidatul ideal pentru postul de pilot. Ce cauta recrutori regional de transport aerian la un candidat?

Candidatul ideal pentru postul de pilot. Ce cauta recrutori regional de transport aerian la un candidat?

26 Feb 2018 11:06 AM | Anonymous

Chiar daca transportul aerian regional sunt intr-o perioada mai complicat din punct de vedere al angajarii, raman in continuare foarte selectivi.

Transportatorii aerieni regionali sunt foarte bine documentati in ceea ce priveste conditiile de angajare a unui pilot creinda una dintre ” cele mai interesante momente din toate timpurile” pentru piloții care aspiră la companii aeriene, spune căpitanul LaMar Haugaard, director de dezvoltare, pilot și pilot-șef la Horizon Air. Dar recrutorii rămân selectivi, cântărind mediile de pregătire ale candidaților, experiența de zbor și chiar calificările non-pilot, spune Haugaard. Stagiarii ar trebui să țină cont de aceste preferințe de angajare deoarece acumularea orelor de zbor  în ceea ce privește calificările sunt importante pentru a putea zbura cu aceste companii.

Experienta de zbor: Companiile aeriene regionale solicită, de obicei, solicitanților pilot să aibă ratingul comercial, instrumental și cu mai multe motoare și să fie cel puțin la o distanță izbitoare de obținerea certificatului lor pilot de transport aerian de la un program de pregătire a zborului. Certificatul ATP, mandatat de FAA în 2013 pentru a zbura pentru operatorii de transport aerian din partea 121, reprezintă cea mai mare schimbare în ceea ce regiunile doresc cel mai mult - sau necesită - în cazul candidaților pentru funcții pilot, spune Haugaard. Un certificat ATP necesită 1500 de ore de zbor (sau ceva mai puțin pentru o licență ATP limitată). Deținătorii trebuie să aibă și cel puțin 23 de ani. Regionals angajează de cele mai multe ori angajați de înaltă calitate, tineri, și plătesc pentru acest tip de instruire, care alcatuiesc cele  1.500 de ore necesare.

Companiile aeriene regionale preferă și solicitanții care au lucrat ca instructori de zbor certificați (CFI), în special în rolurile de instruire ale instrumentelor (CFII) și ale instrumentelor multimotor (MEI).

"ICP-urile care lucrează în programe structurate depășesc în mod semnificativ colegii" odată angajați de regionali, spune Haugaard. "Procedurile instrumentale stau la baza modului în care funcționăm. Nu avem timp să instruim piloții pentru a capata aceste abilități - presupunem că le aduceți cu dvs. ", explică el. "Dacă predați procedurile de instruire zilnic, sunteți foarte familiarizat cu aceste abilități și tehnici".

Haugaard notează Studiul privind studiul pilotului privind tehnologia ingineriei aeronautice din Inginerie 2015, care a constatat că CFI-urile au avut mai puține nefinalizari la companiile aeriene regionale decât era de așteptat, în timp ce piloții fără CFI aveau mai multe nemultumiri și necesitau o pregătire suplimentară mai mare decât era de așteptat.

Operațiunile 135 cu marfaresunt, de asemenea, un plus, spune Haugaard. "Dacă zburați în Munții Stâncoși sau Carolina de Nord, iar vremea este la 200 și jumătate [plafoanele de 200 de picioare și vizibilitatea la o jumătate de kilometru], o să-mi las Cessna în hangar", a continuat Haugaard. "Dar dacă zburați cu un marfar cu uncăpitan Navajo, veți zbura intr-adevar și veți învăța multe în condițiile unui instrument greu". În schimb, "remorcarea bannerului și operațiunile de descoperire a cerului sunt aproape lipsite de valoare", spune Haugaard. "Nu castigi neaparat experienta , ci repeti mai mult din ceea ce știi deja".

Protocolul de instruire: Recrutorii vizează programele care antrenează piloții într-un mediu standard, fiind superioare acumulării ad-hoc a ratingurilor necesare. Formarea echipajului este un element important al acestor programe, deoarece aceștia familiarizează studenții cu procedurile standardizate pe care se bazează operatorii de transport.

În companiile aeriene trăim și respiram pentru standardizare, afirma Haugaard. "Voi intrați într-un avion cu un prim ofițer pe care nu l-ați întâlnit niciodată și știți ce vor spune și știu ce veți spune", deoarece echipajele lucrează prin lista de verificare și alte proceduri operaționale. "E foarte structurat."

Mai mult, aceste programe imersive îi fac pe elevi să se simtă confortabil cu avioanele de învățare rapidă și cele  de exploatare pe care companiile aeriene le așteaptă de la piloți în timpul pregătirii și după. Printre problemele cu care se confruntă regiunile în a-și satisface nevoile de angajare se afla si eliminarea deficientelor la angajare , sau "inconveniențele" de instruire de către piloții pe care îi evaluează, iar pregătirea suplimentară a unora dintre candidați este considerată necesară. Piloții antrenați în protocoale în stilul echipajului sunt mai puțin susceptibili de angajare sau au nevoie de instruire suplimentară. Acest lucru ajută la explicarea unei constatări interesante oe care Studiului surselor pilot a abordat-o: solicitanții aerieni regionali cu o experienta de 1.500 de ore sau mai puține, cum ar fi absolventii recenti ai unor astfel de programe, au avut mai puține evenimente necorespunzătoare și suplimentare, și au avut nevoie de o  instruire mai puțin recurentă decât se așteptau, in timp ce cei cu  4500 de ore au avut mai multe nefinalizari decât se așteptau.

Cerințele educaționale: Diplomele de colegiu sunt " de preferat, dar nu sunt necesare" la regionale, spune Haugaard. Majoritatea companiilor aeriene au mandatat anterior o diplomă de licență pentru piloții lor, dar au început să-și schimbe regula "din cauza problemelor legate de aprovizionare". Cu toate acestea, "nu contează pe ce domeniu primesc diploma", spune Natalie Nielsen, pilot și director pilot de recrutare la Envoy Air, este important ca, candidatul sa fii terminat un program de patru ani de facultate.

Activitățile extrașcolare: așteptați-i pe recrutorii să se uite peste profilurile sociale și postările sociale. Stagiarii și solicitanții ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de politicile de îngrijire a companiilor aeriene. "Nu permitem tatuaje vizibile, iar părul ar trebui să fie în afara urechilor și gulerului", spune Haugaard. "Nu poti avea parul facial, spre deosebire de prietenii noștri europeni - vrem un sigiliu bine pus pe masca de oxigen”.

Regionals așteaptă de asemenea candidații să aibă o atitudine  corectă și etica muncii, problema care devine din ce in ce mai serioasă pe măsură ce generația actuală intră în campul muncii. "Millennialii au câteva lucruri mari de oferit", spune Haugaard. "De asemenea, ei se așteapta la un succes aproape instantaneu și cu toții ne ocupăm într-o anumită măsură de a-l dobandi". Ca urmare, companiile aeriene "adaptează" politicile, de exemplu, creând pachete de beneficii mai flexibile, spune el, trebuie să demonstreze "un anumit nivel de adaptare și acceptare" a realităților la locul de muncă.

În cele din urmă, recrutorii și companiile aeriene sunt interesați de capacitățile de zbor ale unui pilot. "Căutăm acel individ care face parte din comunitate, o persoană holistică care are abilități tehnice", spune Haugaard. "Voluntariatul, fiind un bun necesar, - aceste lucruri sunt importante pentru corporația noastră".

Perspectivele sunt luminoase pentru piloții care dețin aceste calificări la regionale și pentru avansarea ulterioară către o altă companie aeriană importantă. "Problema aprovizionării este foarte reală", spune Haugaard, "iar grupul de solicitanți calificați devine într-adevăr mai mic".


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software