Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Danube FAB desemneaza Helios

Danube FAB desemneaza Helios

07 Feb 2018 10:57 AM | Anonymous

Proiectul Danube FAB, reprezinta parteneriatul dintre Romania si Bulgaria pentru crearea unui Bloc Functional de Spatiu Aerian, urmare a publicarii in Jurnalul European al Uniunii Europene a cerintelor Cer European Unic si a semnarii in anul 2010 a Memorandumului de Intelegere la nivel guvernamental intre cele doua state.
Astfel, in urma unei licitatii internationale organizate de catre cei doi furnizori de servicii de navigatie aeriana din Bulgaria (BULATSA) si Romania (ROMATSA), firma Helios a fost desemnata sa furnizeze serviciile de management de proiect in cadrul Danube FAB, proiect co-finantat prin Programul Comisiei Europene de finantare a Retelei de Transport Trans-Europeane – TEN-T.
Helios este o companie de consultanta in domeniul managementului si tehnologiei aeronautice, localizata in Farnborough (Marea Britanie) si in Žilina (Slovacia). Infiintata in anul 1996 ca societate cu raspundere limitata, Helios este independenta si este detinuta integral de catre personalul sau, fiind recompensata cu doua premii ale Reginei Marii Britanii, acordate in anul 2004, respectiv 2009. Helios ezvolta activitati specifice pentru o gama larga de clienti din intreg sectorul public si privat nu numai la nivel european ci si la nivel mondial, incluzand: guverne, organisme inter-guvernamentale, autoritati de reglementare, aeroporturi, furnizori de servicii, industrie si investitori.
Prin parteneriatul dintre Danube FAB si Helios, cele doua tari doresc sa se asigure ca implementarea DANUBE FAB va fi realizata pana in Decembrie 2012 – termenul stabilit de Comisia Europeana prin cel de-al doilea pachet legislativ privind Cerul European Unic, recunoscand astfel beneficiile pe care DANUBE FAB le va aduce aviatiei si tuturor partilor interesate.
Comentand cu privire la desemnarea Helios ca si consultant, presedintele Helios, dr. Mike Shorthose a spus: "Suntem incantati ca am fost alesi de catre managementul Danube FAB si, de asemenea, suntem foarte entuziasti cu privire la faptul ca vom lucra impreuna. Helios a fost prima companie de consultanta care s-a dedicat dezvoltarii blocurilor functionale de spatiu aerian dupa adoptarea legislatiei privind Cerul European Unic, iar de atunci, a sprijinit douazeci si patru de furnizori de servicii de navigatie aeriana implicati in proiecte de contructie a blocurilor functionale de spatiu aerian in spatiul aerian european. Aceasta experienta interactiva, impreuna cu dorinta noastra de a detasa consultanti seniori la Bucuresti si Sofia, sustinuti de echipa noastra din Marea Britanie, au reprezentat aspecte importante ale ofertei noastre."
De asemenea, dl. Bogdan Donciu, Directorul General ROMATSA a subliniat determinarea celor doua state de a indeplini cerintele legislatiei europene, afirmand totodata ca „sprijinul acordat de de catre Helios, o companie care detine o reputatie excelenta in acest domeniu este bine venit, iar echipa Danube FAB asteapta cu nerabdare sa lucreze impreuna cu acestia.", In completarea d-lui Donciu, dl. Dyian Dinev, Directorul General al BULATSA a afirmat: „activitatea Helios in cadrul acestui proiect va include atat partea de planificare a proiectului, alocarea sarcinilor catre grupurile de lucru, managementul riscurilor si al resurselor, cat si raportarea stadiului proiectului catre toate partile interesate”, subliniind faptul ca o comunicare eficienta in cadrul proiectului reprezinta o prioritate pentru toate partile implicate.

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software