Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Fly Safe: Prevenirea pierderii controlului

Fly Safe: Prevenirea pierderii controlului

04 Dec 2017 1:07 PM | Anonymous

Știați că adesea accidente mortale din aviație sunt cauzate de pierderea controlului în timpul zborului? Multe dintre aceste pierderi de accidente de control sunt cauzate de factorii legați de eșecul motorului. Între 2001 și 2010, erorile de întreținere a motorului au fost identificate ca un factor care a contribuit la 35 din cele 70 de accidente alese aleatoriu.

Motorul tau respecta standardele generale?

Motorul tău este pulsul  avionului tău, iar când zbori, cu siguranță vrei să o faci fără nici un efort. Se întâmplă numeroase accidente - complet inutile - deoarece întreținerea importantă a fost ignorată sau efectuată necorespunzător. De câte ori am auzit despre un accident sau o aterizare de urgență din cauza unei indicații de defecțiune a motorului sau, mai rău, a unei defecțiuni a motorului?

Verificati daca suneti in siguranta, asigurandu-va ca inima avionului dumneavoastra functioneaza la capacitatea maxima si corespunzatoare . . Întreținerea corectă a motorului, post-întreținere, pre-zboruri avansate și monitorizarea performanțelor motorului pot contribui în mare măsură la eliminarea consecințelor inutile, incomode, scumpe și potențial fatale.

Practici bune de întreținere:

-Să cunoști avionul tău și mecanicul tău

- Lucrați cu mecanicul pentru a vă asigura că avionul este operat și întreținut corespunzător. Examinați rezultatele inspecției și discutați cu mecanicul dvs. despre toate directivele de navigabilitate și buletinele de service aplicabile.

Nu ignora întreținerea regulată

- Nu poți să te culci pe o uerche când te afli într-o aeronavă. Trebuie să aveți toate părțile avionului funcționale și in buna stare de functionare.

-Respectați toate intervalele de inspectie tehnica periodica recomandate de producător.

-Schimburile de ulei sunt recomandate la cincizeci de ore pentru majoritatea motoarelor cu piston aspirat normal.

-Motoarele cu turbocompresie trebuie supuse schimbărilor de ulei mai frecvent.

-Verificați filtrul de ulei la fiecare schimbare a uleiului.

L-a fiecare schimbare de ulei, efectuați o verificare a compresiei și verificați temporizarea magnetului, bujiile și sistemul de evacuare.

I-ntretineri avasate de mentenanta inaintea zborului:

Problemele legate de întreținere - și eșecul pilotului de a le prinde - pot avea consecințe dezastruoase.

După efectuarea operațiunilor de întreținere, asigurați-vă că efectuați o verificare prealabilă care depășește norma normală înainte de a vă relua zborul.

Uită-te la istoricul întreținerii avionului tău. Elaborați o listă de verificare suplimentară, dacă este necesar, și folosiți această listă de verificări de fiecare dată când avionul a avut întreținere.

Familiarizați-vă cu controalele sau sistemele de zbor înainte de întreținere, astfel încât să puteți observa anomalii mai târziu.

Revizuiți TOATE înregistrările avionului dvs., inclusiv chitanțele, comenzile de lucru, formularele FAA 337 (formulare majore de reparare și modificare) și aprobarea etichetelor de returnare la serviciu (formularul 8130-3). De asemenea, localizați orice date despre certificatul de tip suplimentar (STC).

Vorbește cu mecanicul tău despre munca pe care a făcut-o în avionul tău. Acordați o atenție deosebită componentelor sau sistemelor care au suferit reparații.

Fiți pregătit să renunțați la decolare dacă ceva nu merge bine sau nu vă simțiți bine.

Monitorizarea performanțelor motorului:

Veți primi feedback imediat de la indicatori de viteză, indicatori de atitudine, indicatori de unghi de atac, manometre de presiune, valori RPM și contoare de forță G. Veți putea afla dacă limitările de proiectare au sau urmează să fie depășite. Aceste informații sunt disponibile - în timp real - la fiecare zbor.

Dispozitivele de diagnosticare a motorului au multe forme diferite. O versiune este setul de testare extern, care este atașat la prizele de aprindere și determină funcționalitatea sistemului. Un kit de testare bun poate verifica compresia motorului, magneto, cabluri de aprindere, calendarul motorului și multe altele.

Sistemele de gestionare a datelor ale motorului vin într-o varietate de forme și sunt oferite de multe companii diferite. Aceste dispozitive monitorizează motorul în timp ce vă concentrați asupra zborului pe aeronavă. Acestea vă pot măsura amestecul și temperatura gazului de eșapament (EGT) pentru a optimiza operațiile de tip "peak-of-peak". Unele sisteme oferă chiar și programe de interpretare și / sau oferă analize profesionale ale datelor dvs.

Un control digital / electronic al motorului (D / EEC) reglează funcția sistemului de injecție pentru a asigura că motorul oferă puterea de care are nevoie. O unitate de control a motorului citește mai mulți senzori și apoi ajustează motorul printr-o serie de actuatoare. Senzorii includ unul pentru fluxul de aer, răcirea motorului, poziția accelerației și debitul de combustibil.

Mesaj din partea administratorului FAA Michael P. Huerta:

FAA și industria colaborează pentru a preveni accidentele de pierdere a controlului (LOC) și a salva vieți. Vă puteți ajuta să faceți o diferență prin aderarea la campania #Fly Safe. În fiecare lună pe FAA.gov, oferim piloților soluțiile de pierdere de control dezvoltate de o echipă de experți - dintre care unele reduc deja riscul. Sper că ne veți alătura în acest efort și vom răspândi cuvântul.. Știu că putem reduce aceste accidente lucrand împreună ca o comunitate.

Mai multe despre pierderea controlului:

Factorii care contribuie pot include:

-Slaba judecata sau luarea deciziilor aeronautice

-Eșecul de a recunoaște un stand aerodinamic sau de spin și a efectua acțiuni corective

-Insuficiența intenționată de a respecta reglementările

-Nerespectarea vitezei aerului

-Nerespectarea procedurii

-Inexperiență și competență pilot

-Utilizarea de droguri interzise,sau alcool.

Știați?

În 2016, 413 de persoane au murit în 219 accidente aviatice generale.

Pierderea controlului a fost prima cauză a acestor accidente.

Pierderea controlului are loc în toate fazele de zbor. Se poate întâmpla oriunde și în orice moment.

Există un accident fatal care implică pierderea controlului la fiecare patru zile.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software