Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Southwest Airlinesc sarbatoresc primul zbor alcatuit din echipaj feminin exclusiv

Southwest Airlinesc sarbatoresc primul zbor alcatuit din echipaj feminin exclusiv

04 Dec 2017 11:31 AM | Anonymous

Southwest Airlines a sărbătorit primul său zbor "fără pilot", cu un echipaj complet de sex feminin, format din doi piloți și patru însoțitori care efectuează o călătorie între orașele St Louis și San Francisco, California.

Southwest este a treia companie aeriană americană și cea de-a șaptea cea mai mare companie din lume, cu aproximativ 49.000 de angajați. În Marea Britanie, piloții de sex masculin depășesc piloții de sex feminin de la 16 la 1, ajungând la 33 la 1 la cea mai mare companie de vacanță a națiunii, Thomson.

Scriind in The Independent in acest an, Simon Calder a spus: "Cand am verificat diferentele de gen din cabina aeronavelor  in urma cu trei luni, comparandu-le cu toate companiile aeriene lider care stau la dispozitia pasagerilor britanici, am remarcat un sablon destul de consistent: la British Airways, easyJet, Monarch și Ryanair, doar 6% din echipaj sunt femei. "

El a remarcat, de asemenea, că doar un zbor din aproximativ 300 de zboruri către și din Marea Britanie este efectuat de două femei; 17 dintre ele au un pilot barbat și o femeie; iar restul de 282 sunt operațiuni cu două persoane.

631/5000

În luna martie a acestui an, un echipaj complet feminin a devenit primul din Egipt pentru a pilota un avion, Egiptair dispunând de două zboruri cu personalul de sex feminin către Abu Dhabi și Kuwait din Cairo. Acest lucru a venit ca urmarea  unui zbor pilot al echipajului pilot de la Royal Brunei Airlines către Arabia Saudită în 2016. În 2012, Sharifah Czarena Surainy Syed Hashim, care a condus zborul din Arabia Saudită din 2016, a declarat: "Pentru un pilot , oamenii văd în mod normal acest lucru ca o ocupatie dominata de barbati”. Ca femeie, o femeie din Brunez, este o realizare atât de mare. Chiar arată ca generația mai tânără sau fetele, mai ales pot realiza ceea ce isi doresc cu adevarat.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software