Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • NASA semnează un acord privind spațiul aerian cu Uber

NASA semnează un acord privind spațiul aerian cu Uber

04 Dec 2017 11:13 AM | Anonymous

Agenția guvernamentală va ajuta compania de transport urban să dezvolte sisteme de management al traficului.

Transportatorul terestru Uber a colaborat cu NASA printr-un Acord de Spațiu pentru a-și da seama cum să introducă în mod sigur conceptul său de transport al călătorilor urbani pe calea aerului. UberAir intenționează să utilizeze vehicule ușoare, VTOL, pentru a transporta rapid pasagerii de la o locație la alta, ocolind blocajul de trafic care a devenit obișnuit în multe orașe mari. NASA contribuie la dezvoltarea sistemelor de management al traficului pentru acest nou concept de taxi aerian. Acordul a fost anunțat la Summit-ul web de la Lisabona, Portugalia.


Jeff Holden, directorul de produs al companiei Uber, susține că UberAir va fi complet operațional până în 2023 printr-o opțiune pe aplicația Uber, permițând călătorilor să rezerve zboruri împreună cu transportul la sol. Uber intenționează să lanseze o fază de testare a UberAir în Dallas și Los Angeles în 2020.

Compania nu intenționează să construiască propriile avioane. Holden a spus că Uber lucrează acum cu cinci producători diferiți pentru a dezvolta o platformă viabilă pentru UberAir. Una dintre aceste companii este producătorul sloven de aeronave ușoare Pipistrel.

Nu este clar încă dacă vehiculele UberAir vor fi echipate cu sau fără pilot. Platformele care ar putea să sprijine acest tip de concept de taxi aerian ar trebui, de asemenea, să fie aprobate de FAA, proces care probabil va dura mai mult de doi ani.

Aircraft Owners and Pilots Association of Romania v-a mai informat despre intenția Uber  pe parcursul ultimelor luni, urmand ca de fiecare data cand aflăm noutăți să le împărtășim cu dvs.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software