Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • FAA anunță că din luna ianuarie 2017 se va folosi un nou format de zbor

FAA anunță că din luna ianuarie 2017 se va folosi un nou format de zbor

18 Oct 2017 11:34 AM | Anonymous

FAA va adopta formatul OACI pentru planurile de zbor interne începând cu  anul viitor, cel tarziu  până la sfârșitul lunii ianuarie. Ceea ce înseamnă  că va trebui să furnizați informații suplimentare la depunerea planurilor de zbor, utilizând formatul anterios folosit pentru zborurile internaționale. Piloții sunt încurajați să utilizeze formatul OACI pentru toate zborurile noi  pentru a asigura o tranziție lină odată cu eliminarea formatului planului de zbor intern.

Există multe asemănări între fostul format al planului de zbor intern al FAA și ICAO. Cu toate acestea, când vine vorba de echipamentele adiționale ale  aeronavelor, există  diferențe majore. Formatul OACI necesită o pregatire specială in funcție aeronavă. ICAO are, de asemenea, o codificare specifică a  echipamentul pentru emițător , care specifică ADS-B Out și In, de exemplu, și instalațiile avionice, care includ mai multe coduri suplimentare pentru capacitățile avionice, cum ar fi abordările LPV. Codurile mai detaliate pot fi incluse pentru furnizarea informațiilor pentru ATC, dar acestea nu sunt neaparat necesare. Formatul OACI include, de asemenea, coduri pentru echipamente de urgență, care vor fi utile în situațiile de căutare și de salvare.

O altă diferență majoră odata cu  formularul noului plan de zbor o reprezintă  formatul pentru plecările și sosirile din aeroport dacă identificatorul aeroportului nu este în format standard de patru litere. Dacă unul dintre panurile aeroporturilor  nu are un cod de patru litere, trebuie să introduceți ZZZZ în secțiunea de plecare sau destinație a formularului ICAO și să specificați identificatorul în câmpul 18 al formularului.

Comutatorul a fost inițial stabilit pentru a intra în vigoare în luna octombrie a anului trecut, dar grupurile susținătoare ale aviației au convins FAA să amâne tranziția. În plus asigură piloților și planurilor de zbor   mai mult timp pentru a se obișnui cu formatul, cursul de formare fiind necesar pentru zona SFAR din Washington, D.C., trebuia să fie revizuit pe baza noului format OACI.
Urmăriți site-ul AOPA de mai jos pentru sfaturi despre ICAO și planificarea avansată a zborurilor.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software