Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • FAA a creat un comitet special pentru stabilirea modului de urmărire al dronelor civile

FAA a creat un comitet special pentru stabilirea modului de urmărire al dronelor civile

18 Oct 2017 11:12 AM | Anonymous

FAA a creat un grup format din experți și oficiali, care incă nu au reușit încă să ajungă la un acord privind modul în care trebuie să fie urmărite dronele civile.

Grupul de experți și ofițerii de aplicare a legii al FAA nu au fost de acord cu privire la specificul de urmărire a dronelor civile, dar nici asupra  modelelor ce ar trebui să fie urmărite pe cale radio și dacă dimensiunea  sau greutatea ar trebui să fie factori determinanți.

Experții sunt pregătiți să concluzioneze, în timp ce Comitetul Național pentru Siguranța Transporturilor investighează primul caz de coliziune aeriană a unei drone cu o aeronavă tradițională, un elicopter al armatei. Deși nu au existat răniți  iar elicopterul a reușit să aterizeze în siguranță, impactul a distrus un rotor al elicopterului, potrivit unui raport preliminar.

"Nu pot să subliniez cât de importantă este această lucrare", a declarat Michael Huerta, șeful FAA, într-un discurs la Las Vegas, la conferința InterDrone. "Tensiunea dintre diferențele de  interese și de perspective ne ajută să-i aducem pe toți la mijloc, creând echilibrul corect".

FAA a elaborat regulile de urmărire pregătite anul trecut, dar FBI și alte agenții de securitate din guvern au obiectat, determinând formarea grupului consultativ.

"FAA va revizui cu atenție raportul comitetului consultativ și constatările sale", a declarat agenția într-o declarație prin e-mail, potrivit Bloomberg.

Numarul proprietarilor amatori de drone va fi estimat să se tripleze până  la 3,6 milioane până în 2021, în timp ce numarul utilizatorilor comerciali va crește de 10 ori la aproape 500.000, a declarat FAA la începutul acestui an, iar Aircraft Owners and Pilots Association v-a informat acum câteva luni  prin articolul urmator despre acestea aici .


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software