Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Dronele ar putea fi împiedicate să pătrundă în zone sensibile, cu ajutorul sistemului de geo-fancing, garduri geografice virtuale, potrivit unor propuneri de reglementări ale Comisiei Europene

Dronele ar putea fi împiedicate să pătrundă în zone sensibile, cu ajutorul sistemului de geo-fancing, garduri geografice virtuale, potrivit unor propuneri de reglementări ale Comisiei Europene

30 Sep 2017 4:03 PM | Anonymous

Sursa imagine - Pixabay

Dronele ar putea fi împiedicate să pătrundă în zone sensibile, cu ajutorul sistemului de geo-fancing, garduri geografice virtuale, potrivit unor propuneri de reglementări ale Comisiei Europene, a informat, vineri, executivul UE, într-un comunicat remis StartupCafe.ro. În paralel UE a lansat vineri un apel de proiecte de 500.000 euro, dintr-un buget total de 9 milioane de euro, pentru firme și instituții publice care vor să contribuie la pregătirea sistemului de geo-fancing.

Comisia Eurpeană a cerut, vineri, Consiliului UE și Parlamentului European să aprobe propunerea de reglementare a utilizării dronelor pe teritorul Uniunii Europene, o inițiativă care datează din decembrie 2015.

Potrivit CE, mai mult de 1.200 de incidente legate de siguranță - inclusiv apropierea periculoasă a dronelor de avioane - au fost raportate în Europa în 2016, ceea ce subliniază necesitatea stringentă a unui cadru de reglementare modern și flexibil al UE.

”Prin urmare, Comisia invită Parlamentul European și Consiliul să convină asupra propunerii sale din decembrie 2015 de stabilire a unui cadru comunitar pentru drone” - anunță executivul european, în comunicatul remis StartupCafe.ro.

În așteptarea adoptării acestor reglementări, Întreprinderea comună de cercetare în domeniul gestionării traficului aerian a Uniunii Europene (SESAR) - care are rolul de a dezvolta următoarea generație a sistemului de gestionare a traficului aerian european - oferă astăzi o jumătate de milion de euro pentru a susține testarea serviciilor de geo-fancing. 

Citeste stirea completa aici.

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software