Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Misiunea Airbus Perlan II intră în istorie, stabilind un nou record mondial de altitudine pentru un planor

Misiunea Airbus Perlan II intră în istorie, stabilind un nou record mondial de altitudine pentru un planor

05 Sep 2017 4:32 PM | Anonymous

Airbus Perlan Mission II, prima inițiativă mondială de a trimite o aeronavă fără motor la marginea spațiului, a făcut istorie ieri în regiunea Patagonia a Argentinei, ridicându-se la peste 52.000 de picioare și stabilind un nou record mondial de altitudine pentru un planor.



Airbusul Perlan Mission II,  deasupra vârfurilor Andesului lângă El Calafate (fotografie de la Airbus de James Darcy)

Căpitanul de zbor Jim Payne și copilotul Morgan Sandercock au terminat acest zbor istoric al planorului Perlan 2, plecând din Aeroportul Internațional Comandante Armando Tola din El Calafate, Argentina.

Efortul lor a depășit recordul mondial al planorului nepresurizat Perlan 1, care a urcat la altitudinea de 50,727 de picioare în 2006, record care a fost stabilit de către fondatorul Proiectului Perlan, Einar Enevoldson și sponsorul principal al proiectului, Steve Fossett,.

Ed Warnock, CEO al Proiectului Perlan, a declarat: "Astăzi sărbătorim o victorie uimitoare pentru inovația aerospațială și descoperirea științifică și suntem foarte recunoscători tuturor voluntarilor și sponsorilor ale căror ani de dedicare neobosită au făcut posibilă această realizare".


Vedere panoramică de la altitudinea de setare a recordului mondial de 52.172 picioare (foto Perlan Project ).

Airbus Perlan Misiunea II este o inițiativă a companiei de a zbura un planor fără motor la marginea spațiului folosind fenomene meteorologice numite unde stratosferice, unde care ridică curenții de aer, care sunt semnificativ amplificați de câteva ori pe an în doar câteva locuri de pe pământ de către vortexul polar.

Zona din jurul orașului El Calafate, înconjurată de munții Andezi din Argentina, este unul din acele locuri rare din lume în care acești curenți de aer care sunt în creștere, și pot ajunge în stratosferă.

Datorită designului său fără motor, planorul Perlan 2 este o platformă unică pentru descoperirile științifice și a urcat din ce în ce mai mult în altitudine la fiecare experiment de zbor, concentrându-se pe factorii care influențează schimbările climatice și efectele pe care radiațiile le au asupra piloților și aeronavelor la altitudini mari.

Directorul Airbus, Tom Enders, a adăugat: "Cu fiecare punct de reper al Airbus Perlan Mission II, continuăm să aflăm mai multe despre modul în care putem zbura mai rapid și mai curat, la altitudini din ce în ce mai mari".


Piloții Airbus Perlan Mission II Jim Payne (stânga) și Morgan Sandercock (foto Jackie Payne, Perlan Project)

"Vom continua lupta pentru a ajunge la altitudini și mai mari, și vom continua experimentele noastre științifice pentru a explora misterele stratosferei. Am făcut istorie, dar învățarea tocmai a început ", a spus Warnock.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software