Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • PRIA Aviation Conference – Vicepreședintele, Aircraft Owners and Pilots Association Romania: “La producția de avioane mici, până în 5 tone jumate versus producția de avioane mici din anii 70-80, suntem la o zecime”

PRIA Aviation Conference – Vicepreședintele, Aircraft Owners and Pilots Association Romania: “La producția de avioane mici, până în 5 tone jumate versus producția de avioane mici din anii 70-80, suntem la o zecime”

29 Aug 2017 12:20 PM | Anonymous

“La producția de avioane mici, până în 5 tone jumate versus producția de avioane mici din anii 70-80, suntem la o zecime”, a declarat Vicepreședintele, Aircraft Owners and Pilots Association Romania, invitat ca lector în cadrul conferinței PRIA Aviation. Vezi video aici

În secolul nostru mixul între aviație și business reprezintă una dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerilor

De aceea, PRIAevents a organizat acest eveniment premium PRIA Aviation 18-19 august 2017, cu sloganul Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly., și a fost singurul de acest gen organizat în România  - un weekend luxury ce a reunit CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și din aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației – o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de business din România.

PRIA Aviation a avut loc în 18 august 2017, la ora 14.00 la Hangar 67 Cafe, Aeroportul Tuzla. A doua zi, pe 19 august, participanții au avut locuri la secțiunea VIP la prestigiosul miting aviatic AEROMANIA, aflat la a 11-a ediție anul acesta.

Conferința PRIA Aviation a oferit studii de caz, cele mai bune practici și modalități de pentru a depăși cele mai presante provocări de afaceri. Agenda conferinței a inclus sesiuni axate pe provocări și probleme cruciale care afectează afacerile.

Prin participarea la conferința PRIA Aviation s-a beneficiat de cele mai importante si mai noi informații despre:

  • Dezvoltarea aeroporturilor din România;
  • Modificarea codului aerian și adaptarea acestuia la necesitățile actuale
  • Construcția de hangare pentru aviația generală
  • Simplificarea normelor de securitate pentru aviația generală
  • TVA de 5% pentru combustibilul pentru aviația generală si pentru biletele de avion pe rute interne, astfel încat să se încurajeze aviația și să se dechidă cât mai multe rute aeriene în România
  • Distribuirea banilor din aviație și către aeroclubrile și școlile de aviație private
  • Infrastructura aeroportuară. Se pot da garanții de stat pentru credite pe 20 de ani pentru piste betonate? Poate aloca statul bani și pentru aeroporturi?
  • Beneficiile aviației de business, oportunităti pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion, jet-uri
  • Digitalizarea aeroporturilor și a îndustriei aviației in general
  • Oportunități de finanțare pentru aviație – pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri;
  • Cele mai bune opțiuni care deschid rute aeriene pentru toate tipurile de afaceri;
  • Cum poți deveni pilot și care este rolul asociațiilor și al școlilor de aviație?

Alături de Iulian BOTTA –  Vicepreședinte, Aircraft Owners and Pilots Association Romania, au mai participat lectorii: Decebal Făgădău - Primar al Municipiului Constanţa; Ivona STAN - Consilier Afaceri Europene, Ministerul Transporturilor; Conf. Dr. Ing. Octavian Thor Pleter, MBA (MBS) - Decan al Facultății de Inginerie Aerospațială; Martin ROBINSON – Președinte, Aircraft Owners and Pilots Association UK;; Cristina MITCHIEVICI-VLAICU - Commercial Manager, Regional Air Services; Cristina MUNTEANU - Business Development Manager, E&M Corporation; Dr. Gabriel Adrian DUMITRESCU - Director General, R.A. ROMATSA București; Sorin CEPOI – Șef Birou Agenți Aeronautici, Autoritatea Aeronautică Civilă Română; Răzvan PANDELE – Reprezentant Cirrus Romania; Octav ALEXAN - Președinte, Euroavia, precum și Bianca MOLDOVANU - Vicepreședinte, Euroavia.

În cadrul conferinței a fost lansat și Concursul TROFEUL AROPA PENTRU INOVAȚIE ÎN AVIAȚIE 2017-2018. Concursul se organizează în scopul stimulării activităților de cercetare, dezvoltare și inovare ale studenților în domeniul aeronautic și astronautic (inginerie și/sau economie) și al identificării celor mai valoroase idei inovatoare în domeniul aeronautic sau astronautic ale studenților Facultăților din România, iar Regulamentul se poate găsi aici.

PRIA Aviation a reunit cei mai importanți leaderi ai industriei, oficialități guvernamentale, reprezentanți ai consiliilor județene, producători şi operatori aerieni, proprietarii de aeronave, chartere, jet-uri și elicoptere, companii care au produse luxury, şcoli de zbor, aerocluburi, furnizori de echipamente şi articole de aviaţie. Nu au lipsit piloții de aviație de business și de aviație generală, dar și cei care sunt pasionați de aviație.  De asemenea, au fost prezente la conferință şi industriile conexe prin reprezentanți ai hotelurilor, ai companiilor de închirieri automobile, investitori, companii de asigurări, bancheri, avocați, consultanți, dar și reprezentanți ai mass-mediei.

Parteneri de tradiție ai conferințelor PRIA Aviation au fost Gulfstream, Regional Air Services, Aircraft Owners and Pilot Association Of Romania, Cirrus Romania, E&M și MICRI Gold.

De asemenea parteneri ai evenimentului au fost Regional Air School, PilotShop, Facultatea de Inginerie Spațială, AROPA, Beroba, Euroavia, Camera de Comerț și Industrie a României, Camera de Comerț și Industrie Româno-Olandeză, Camera de Comerț și Industrie România - Israel, Rădăcini Motors Constanța, Asociația Litoral-Delta Dunării, Camera de Comerț și Industrie Româno-Britanică, Camera de Comerț și Industrie România-Elveția, Hangar Cafe, Aerodyn, Sir Ludovic și NISSA.

Parteneri media ai evenimentului au fost Agerpres, Transilvania Business, Aeronews.ro, AviațiaMagazin.ro, Ziare.com, Business 24, Jurnalul de Afaceri, The Romania Journal, Actmedia, 9AM și Burqundi.

Mai multe detalii ale evenimentului PRIA Aviation le puteți găsi pe http://priaevents.ro/fly-experience-meet-display-demo-fly-2017/



© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software