Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Compania Textron lanseaza aeronava Cessna Denali in cadrul LABACE 2017

Compania Textron lanseaza aeronava Cessna Denali in cadrul LABACE 2017

25 Aug 2017 11:40 AM | Anonymous


Compania din Brazilia TAM Aviação Executiva este reprezentantul de vânzări pentru Denali cu un singur motor, a cărui certificare este așteptată în 2019. (Foto: Textron Aviation)

Compania Textron promovează aeronava Cessna Denali la LABACE, cel mai mare targ aviatic din America Latina si al doilea ca marime in lume. Dezvoltarea turbopropulsoarelor cu un singur motor de 4,8 milioane de dolari a fost dezvăluită în 2015 și lansată oficial în cadrul show-ului EAA AirVenture de la Oshkosh în acel an. La același show un an mai târziu, producătorul de aeronave a anunțat numele aeronavei. Componentele aeronavei, inclusiv sistemul de alimentare cu combustibil, sunt supuse unor teste și un prim zbor este programat pentru al treilea trimestru al anului viitor, cu certificare în 2019. Cu performanțele înalte și tractabilitate, este de așteptat ca acest tip de avion să atragă un interes puternic în America Latină. TAM Aviação Executiva este reprezentantul local de vânzări din Brazilia.

Conceput pentru a oferi o viteză mare, costuri reduse și transport pentru până la 12 persoane, aeronava Denali va concura cu tipurile existente, cum ar fi Daher-Socata TBM și Pilatus PC-12, plus alte tipuri de aeronave aflate în prezent în dezvoltare. Mutarea de către Textron pentru a intra pe piață cu un design nou subliniază importanța crescândă a sectorului de avioane cu turbopropulsoare unicat (SET).

Textron prognozează o viteză maximă de croazieră de 285 de noduri (519 km / h) pentru altitudinea maximă de operare de 31.000 de picioare (9450 m) și un range cu patru pasageri de 1600 nm (2.963 km). Aeronava are un sistem de aterizare robust și dispozitive de decolare high-lift pentru a îi oferi posibilitatea de a opera pe piste neîmbunătățite.

Puterea va fi asigurată de noul Turbopropulsor Advanced (ATP) al General Electric, pentru care Denali este platforma de lansare. GE a folosit cea mai recentă tehnologie derivată din întreaga sa gamă de motoare, inclusiv cea a motorului HF120, care alimentează HondaJet, pentru a crea o familie de turbopropulsoare în gama de 1.000-2.000 rpm.

Motorul va dezvolta 1.240 shp, cu un sistem FADEC care introduce controlul dinamic al motorului și al elicei pentru a optimiza performanța și a reduce la minimum arderea combustibilului. ATP are o configurație contra-rotativă, cu doi arbori, cu debit invers, pentru a reduce dimensiunea și a crește puterea. Producătorul de motoare a utilizat designul aerodinamic 3D în dezvoltarea compresorului pentru a crește raportul de presiune la 16: 1, comparându-l favorabil cu cifra tipică curentă de aproximativ 10: 1. ATP va avea o elice compozit McCauley Blackmac cu cinci lamele. Măsurând diametrul de 102 inchi (2,59 m), elicea are o înclinare reversibilă și o protecție electrică împotriva înghețului.

Cessna a selectat un echipament de zbor bazat pe Garmin G3000, care are trei ecrane LCD de 14 inch și două panouri de control touchscreen. Tehnologia de vizionare sintetică, sistemul dual de management al zborului Garmin cu receptoare GPS compatibile WAAS, transponderele duble cu capacitatea ADS-B de intrare / ieșire, radarul meteo, avertismentul de evitare a terenului și TCAS I se numără printre elementele standard al echipamentelor de zbor. Opțiunile includ TCAS II, înregistratoare de voce / date de zbor în cabina de pilotaj, detectarea fulgerului și sistem de vizibilitate îmbunătățit. Un autopilot digital cu două canale maximizează performanța, reducând în același timp volumul de lucru al pilotului.

Denali are o cabină cu cea mai lată podea clasa sa. În structura executivă, aeronava poate fi configurată cu șase locuri, din care patru sunt față în față, având și o stație de răcire în partea din față a cabinei. În mod alternativ, o alte dispunere a locurilor ar avea de obicei nouă locuri orientate toate înainte. Denali are o ușă de cargo de 53 x 51-inch (1.35 x 1.3 m) pentru încărcare mult mai ușoară.

 

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software