Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • FlyQ Insight, o aplicație gratuită care transformă iPhone-ul într-un dispozitiv de vizualizare și identificare a aeroporturilor

FlyQ Insight, o aplicație gratuită care transformă iPhone-ul într-un dispozitiv de vizualizare și identificare a aeroporturilor

11 Aug 2017 3:08 PM | Anonymous

FlyQ Insight este o nouă aplicație pentru aviație, neconvențională, care poziționează iPhone-ul direct în linia de vedere a pilotului și folosește camera internă pentru a interpreta peisajul.

FlyQ Insight oferă informații despre aeroport și se pot vizualiza de pe un telefon sau tabletă iOS. Această imagine a fost făcută în timpul unui zbor de testare AOPA.

Seattle Avionics, creatorul aplicației FlyQ Insight, spune că îmbinarea imaginilor live cu datele de aviație, face ca acesta să fie primul sistem realitate augmentată accesibil pentru aviația generală.

Privind pe ecranul iPhone-ului sau iPad-ului (nu există versiune Android), aeroporturile apar marcate cu "poli de pavilion" care le arată poziția și distanța, și sunt codate în culori așa cum ar apărea pe topurile diagramelor VFR (magenta pentru aeroporturile neperforate, și albastru pentru turnuri).

Dacă doriți să aflați mai multe despre un anumit aerodrom, atingeți steagul pe dispozitiv și va apărea o imagine prin satelit a aeroportului, împreună cu frecvențele radio, aspectul pistei și o multitudine de alte informații pertinente din aplicația anterioară FlyQ Pocket.

FlyQ Insight abordează unul dintre cele mai mari dezavantaje ale cockpiturilor dominate de tablete: timpul de croazieră. FlyQ Insight primește ochii unui pilot în exteriorul aeronavei și îi menține acolo. De asemenea, înlocuiește viziunea sintetică derivată din GPS cu vederea  terenului real (deși asta se întâmpla prin lentila camerei dispozitivului).

FlyQ Insight este deosebit de util pentru zborurile de cross-country. Aeroporturile nefamiliare apar în mod proeminent, iar precizia GPS / bazei de date este uimitoare. Chiar și zborurile mici, greu de observat, sunt exact unde steagurile de marcaj arată că sunt.

În regiunile în care aeroporturile sunt abundente, ecranul poate deveni prea aglomerat, astfel încât FlyQ Insight le permite utilizatorilor să reducă intervalul în care aerodromurile apar până la cel puțin cinci mile (sau până la 100 de mile) folosind un slider simplu. De asemenea, utilizatorii pot filtra aeroporturile pe baza lungimii pistei, și dacă sunt private sau publice.

FlyQ Insight ar putea fi de neprețuit în cazul unei situații de urgență aeriene. Observarea unui aerodrom când se pregătește o aterizare forțată sau preventivă tocmai a devenit mult mai ușoară, informațiile vitale fiind chiar în fața ta.

Singurele probleme ale FlyQ Insight sunt puține: există distorsionarea obositoare a ecranului pe ecranul iPhone (de la obturatorul camerei) atunci când vederea în față apare prin arcul elicei; Și nu există nici o modalitate de a mări imaginea pentru a vă concentra pe o singură locație. Trebuie așteptat până la apropiere.

FlyQ Insight este o inovație senzațională care oferă piloților o versiune aviatică a viziunii cu raze X - și face iPhone-urile și iPad-urile mai indispensabile decât au până acum.

Pur și simplu mergeți la Apple Store și descărcați gratuit FlyQ Insight, și veți fi impresionați.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software