Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Accident Cirrus Design Corp SR22T. Probele arată că parașuta aeronavei a fost acționată la o înălțime de sub 300 picioare

Accident Cirrus Design Corp SR22T. Probele arată că parașuta aeronavei a fost acționată la o înălțime de sub 300 picioare

11 Aug 2017 11:44 AM | Anonymous

Pe data de 13 iulie 2017, un Cirrus Design Corp SR22T, N821SG, a suferit pagube substanțiale atunci când s-a prăbușit la aproximativ ½ milă vest de Sonoma Skypark Airport (0Q9), în Sonoma, California. Pilotul Bill Goldman a murit în urma impactului, iar fiul, fiica și bona lor au fost grav răniți în accident. Avionul era înregistrat la DDLV LLC și a fost operat de către pilot în conformitate cu prevederile titlului 14 Codul regulamentelor federale, partea 91. Aeronava proprietate personală a decolat de la Sonoma Skypark, cu o destinație planificată către aeroportul Reid-Hillview din Santa Clara, San Jose, California.


Mai mulți martori au raportat că au auzit câteva explozii ale motorului în momentul în care a trecut de poziția lor. Ulterior au auzit un sunet mult mai puternic și, la scurt timp după aceea, au observat că sistemul de parașută al avionului a fost acționat la o altitudine mică. Majoritatea martorilor au văzut că avionul era în coborâre directă chiar înainte de îl pierde din vedere, cu puțin timp înainte de a lovi solul.

Autoritățile din Sonoma, California, investighează dacă acționarea parașutei de aeronavă Cirrus la un nivel scăzut a fost un factor în moartea pilotului. SR22T a decolat vineri dimineață, iar Managerul de aeroportului Sonoma Skypark, Ron Price, a declarat afiliatului local ABC că motorul aeronavei părea ca are probleme la scurt timp după decolare. "Când motorul a încetat să mai funcționeze normal, speram doar că va face o aterizare în acel câmp", a spus el. În schimb, Goldman, aparent a tras mânerul de acționare a parașutei avionului la o altitudine estimată de 300 de picioare.

Documentația Cirrus spune că parașuta poate fi eficientă la o înălțime de peste 400 de picioare. "Sistemul de parașută Cirrus Aircraft a fost acționat de 72 de ori în ultimii 18 ani, rezultând 148 de vieți salvate ", a declarat compania Cirrus în urma unei interogări la un post de televiziune.

Fotografia arată epava într-un câmp larg deschis și relativ plat.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software