Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Cum procedăm cu turbulențele

Cum procedăm cu turbulențele

10 Aug 2017 12:44 PM | Anonymous

Ai planificat cu atenție altitudinea pentru zborul tău de cross-country. Dar acum, pe măsură ce vă înfruntați cu turbulențele cauzate de temperaturile meteorologice termice, trebuie să faceți o alegere, din cauza faptului că nu ați decolat mai devreme când vântul era calm.


Ce trebuie sa faceți este să schimbați altitudinile!

În mod surprinzător, acest scenariu poate produce ezitare pentru pilot nou, al cărui planificări privind arderea combustibilului, viteza la sol și timpul estimat pe traseu trebuie să fie acum alocate vânturilor (aloft).

Situația este totuși o reprezentare corectă a lumii reale a zborului. Ascultați din când în când frecvența centrului de control al traficului aerian (ARTCC sau "centru") și veți observa că piloții companiilor aeriene și companiile acordă o mare valoare rapoartelor de deplasare care sugerează altitudini la care pasagerii se vor simți mai confortabil.

Utilizați informațiile meteo pe care le-ați adunat pentru a măsura impactul pe care o schimbare de altitudine o va avea asupra zborului dumneavoastră. Apoi, se compară concluziile dvs. împotriva alternativei: de a primi o zdruncinătură continuă la altitudinea actuală.

Alți factori intră, de asemenea, în joc: dacă planul este de a urca, rămâneți departe de orice acoperire de nori și, cu orice preț, evitați să vă deplasați deasupra unei punți de nori care s-ar putea închide sub dumneavoastră, ascunzând suprafața – situație ce nu poate fi neapărat o situație foarte periculoasă pentru dvs., dar este interzisă pentru un pilot student.

Dacă o coborâre pare a fi în ordine (nu atunci când curenții termici deranjează masa de aer), gândiți-vă la caracteristicile terenului, obstacolele și spațiul aerian înainte de a vă deplasa mai jos.

Dacă ați recepționat pe radar o altă aeronavă, informați controlul traficului aerian despre intențiile și motivul dvs., deoarece raportul pilotului se poate dovedi util și altora.

Dacă adăugați avantajele și dezavantajele și decideți că forțarea la altitudinea actuală este calea de urmat - și construirea unei toleranțe pentru turbulențe este înțeleaptă pe termen lung - nu uitați să micșorați viteza de la cea de croazieră la viteza de manevră, viteza la / sau sub care inputurile de control nu vor suprasolicita aeronava.

Poate un pilot care zboară în aceeași zonă a oferit deja un PIREP (pilot report) care vă va ajuta să găsiți o zonă de zbor confortabilă pentru restul zilei dvs. sau pentru a evita o zonă periculoasă.

Dacă se va întâmpla acest lucru, asigurați-vă că o să întoarceți aceeași favoare ori de câte ori zburați.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software