Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Genesys Aerosystems a introdus noul sistem Digital Flight Control System S-TEC 3100 (DFCS)

Genesys Aerosystems a introdus noul sistem Digital Flight Control System S-TEC 3100 (DFCS)

03 Aug 2017 1:36 PM | Anonymous

Genesys Aerosystems a introdus noul sistem Digital Flight Control System S-TEC 3100 (DFCS), dezvoltat pentru aeronavele FAA Part 23 cu unul sau cu două motoare.

"Am lucrat cu proprietarii de aeronave cu piston pentru a identifica cele mai importante seturi de caracteristici pentru următorul autopilot și suntem încântați să aducem aceste noi capacități pilotului autopilot S-TEC 3100. Este ca și cum ai avea un copil virtual pe fiecare zbor, a declarat Directorul Departamentului de Vânzări și Marketing al Genesys Aerosystems Jamie Luster.


Un alt obiectiv al echipei de inginerie Genesys Aerosystems a fost acela de a se asigura ca modelul S-TEC 3100 a fost proiectat cu o arhitectura deschisa pentru a se integra cu ușurință atât cu echipamentele de zbor analogice, cum ar fi HSI si DG, cat si cu sistemele digitale avansate de astăzi.

De asemenea, a fost proiectat să solicite echipamente suplimentare minime pentru a menține costul incremental cât mai scăzut posibil, a mai spus Jamie Luster.

Pe lângă funcțiile Envelope Protection and Straight and Level Recovery, sistemul S-TEC 3100 Digital Flight Control System oferă opțiunea pentru un sistem pilot automat cu 2 axe sau 3 axe, cu Flight Director și Optional Yaw Damper, incorporat în pilotul automat.

Alte funcții includ modul de apropiere (Approach mode), de precizie și non-precizie, Heading Hold, Altitude Preselect and Hold with Autotrim, Vertical Speed Control, Indicated Airspeed Control, de interceptare a cursului de zbor și multe altele.

"Aparatele inițiale pe care le-am identificat pentru a obține STC-urile FAA pentru S-TEC 3100 sunt Cessna 182, Cessna 210, Beechcraft Bonanza și Piper Saratoga", a spus Luster. "Motivul pentru care am ales inițial aceste patru tipuri de aeronave a fost dublu: există mii de astfel de aeronave în domeniu și am primit răspunsuri foarte favorabile de la proprietarii acestora în timpul cercetării noastre inițiale."

"Acești proprietari vor aprecia multitudinea de beneficii de care se vor bucura cu noul sistem S-TEC 3100", a spus ea. "STC-urile sunt în curs de desfășurare și așteptăm certificarea la începutul anului 2018."

 

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software