Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Profitând de noile reglementări pentru sistemele electronice de bord necertificate pentru avioanele de Aviație Generală, fabricanții prezintă mai multe sisteme de pilot automat în cadrul AirVenture de la Oshkosh

Profitând de noile reglementări pentru sistemele electronice de bord necertificate pentru avioanele de Aviație Generală, fabricanții prezintă mai multe sisteme de pilot automat în cadrul AirVenture de la Oshkosh

25 Jul 2017 12:00 PM | Anonymous

Capitalizând pe noile reguli pentru avionica neautorizată în avioanele General Aviation, producătorii au introdus mai multe sisteme pilot automat noi la prețuri accesibile la Oshkosh.


La AirVenture, BendixKinga introdus the KFC 230 AeroCruze

Săptămâna trecută după ce Garmin și-a anunțat primele sisteme pilot automat retrofit, GFC 500 și GFC 600, comunitatea aviatică a înveselit - și apoi sa întrebat dacă vor urma și mai mai multe produse de la alți producători. În această săptămână la AirVenture, partida de sisteme pilot automat sub $ 20.000 continuă să fie lansată de la sistemele Genesys Aerosystems (fostă S-TEC), BendixKing, TruTrak și Trio Avionics, oferind capabilități de zbor automat masei generale de aviație.

Lansarea introducerilor de sisteme pilot automat a început de fapt la AirVenture de anul trecut, când Dynon și EAA au obținut aprobarea STC pentru fosta D10A EFIS, care a fost numai experimentală. După această victorie, producătorii de sisteme pilot automat au început imediat să aducă echipamentul de îmbunătățire a siguranței la aeronavele certificate către Partea 23, culminând cu anunțurile sisteme pilot automat și aprobările STC pe care le vedem săptămâna aceasta.

Iată o scurtă descriere a produselor anunțate la Oshkosh:


Genesys Aerosytems a introdus S-TEC 3100 Digital Flight Control System la AirVenture

Genesys Aerosystems la Oshkosh și-a anunțat noul Digital Flight Control System S-TEC 3100 (DFCS), dezvoltat pentru aeronave cu un singur și cu două motoare FAA Partea 23, precum și depunerea documentației tehnice Technical Standard Order (TSO) către FAA pentru un Sistem Digital Flight Control System S-TEC 5000 de ultimă generație (DFCS).

Un obiectiv al echipei de ingineri de la Genesys Aerosystems a fost acela de a asigura ca S-TEC 3100 a fost conceput pentru a se integra cu ușurință atât cu avionica analogică, cum ar fi HSI si DG, cât și cu sistemele digitale avansate de astăzi, cum ar fi ecranele complete EFIS. S-TEC 3100 are caracteristici cum ar fi Envelope Protection și Straight and Level Recovery, opțiunea pentru un sistem pilot automat cu 2 axe sau 3 axe, cu director de zbor și cu clapetă de girație opțională, care este încorporată în pilotul automat. Alte caracteristici includ modul de apropiere de precizie și fără precizie, menținerea poziției, preselectare de altitudine și menținere cu autotrim, control vertical al vitezei, control al vitezei aeriene și interceptare de curs.

Cercetarea inițială a identificat Cessna 182, Cessna 210, Beechcraft Bonanza și Piper Saratoga ca fiind cei patru candidați principali care au câștigat STC-urile FAA pentru modelul S-TEC 3100. Prețul este sub 20.000 de dolari.

Sistemele TruTrak Flight Systems au finalizat STC-ul pentru sistemul său de autopilot Vizion. FAA a acordat aprobarea pe 19 iulie, devenind primul autopilot fabricat de TruTrak pentru a fi aprobat pentru aeronave certificate. TruTrak a spus că va începe să livreze sisteme complete de pilot automat la AirVenture. Costul sistemului autopilot cu kitul de instalare este de 5.000 $, iar STC de la EAA este de 100 $. În timpul AirVenture, TruTrak va afișa Cessna 172 echipat cu sistem la exterior Booth 174.

Trio Avionics a primit aprobarea STC pentru sistemul pilot automat Pro Pilot în Cessna 172, 175 și 182 printr-un program de aprobare condus de Grupul STC. Seturile de instalare sunt disponibile pentru suma de 2.000 $, iar setul de autopilot Trio Pro Pilot este de 5.000 $. STC-ul, acordat pe 19 iulie, include pilotul automat, servo, hamul, întrerupătorul de circuit, comutatorul de alimentare și comutatorul de suprasarcină. Compania așteaptă aprobarea producătorului pieselor.

** BendixKing ** a introdus KFC 230 AeroCruze, un calculator de zbor care permite proprietarilor de sisteme pilot automat analogic BendixKing să facă upgrade la capabilitățile digitale cu buton de nivel și interfață touchscreen. Unitatea este proiectată să se potrivească cu factorul de formare existent al computerului de zbor KFC 150. De asemenea, AeroCruze a fost proiectat pentru a fi montat de la distanță pentru a permite instalarea pentru instalațiile KFC 200 și 250.

© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software