Business and General Aviation Association of Romania
  • Home
  • News
  • Planificatorul de zbor AOPA furnizează prezentări vizuale

Planificatorul de zbor AOPA furnizează prezentări vizuale

22 Jun 2017 3:19 PM | Anonymous

Cele mai recente îmbunătățiri ale Planificatorului de Zbor AOPA includ o integrare mult așteptată cu Leidos Flight Service și o scurtă prezentare interactivă, ușor de vizualizat, care evidențiază informații pertinente. Anterior, piloții trebuiau să vâneze specificul între o aglomerație de informații bazate pe text - un proces laborios care putea îngropa detalii semnificative de-a lungul unei rute de zbor intenționate.


Aceste informații sunt acum afișate vizual și disponibile piloților la doar un clic sau trecând peste funcțiile de-a lungul unui traseu destinat.

"Vă aduceți aminte că vorbeam despre o imagine care merită o mie de cuvinte? Ei bine, aici este în practică", a explicat Eric Rush, care conduce echipa de dezvoltare AOPA Flight Planner. Rush a spus că membrii AOPA au cerut date de planificare a zborurilor într-un format mai ușor de citit, iar noile caracteristici din AOPA Flight Planner v2.6 oferă toate acestea și multe altele.

Atunci când un utilizator se îndreaptă spre obiecte diferite, detaliile suplimentare despre elementele respective apar în vedere, cu interactivitate care poate face planificarea zborului o briză mai degrabă decât o corvoadă. De exemplu, gruparea elementelor informative de pe diagramă evită aglomerația și agitația de fundal care tind să mascheze informații importante cu ajutorul unor briefing-uri bazate pe text, "astfel încât să nu fiți copleșiți de informații", a spus Rush.

"De aceea îl numim interactiv", a explicat el.

Condiții precum informațiile meteorologice ale avioanelor sunt mai ușor de citit și de înțeles, deoarece sunt reprezentate grafic și suprapuse peste o rută. "Asta-i un lucru frumos despre briefing-ul Planificatorului de zbor al AOPA", a explicat el. "Acum puteți vedea unde este ruta dvs. în legătură cu aceste elemente grafice." Îmbunătățirile iau o mulțime de presupuneri dintr-un briefing. Anterior, piloții trebuiau să încerce să vizualizeze la ce condiții de zbor s-ar aștepta în timp ce ascultau un raport telefonic de la un specialist în servicii de zbor.

Indicația către o anumită zonă de referință pe ruta planificatorului de zbor arată un sumar care este suprapus pe traseul de zbor și când un anumit element este activ, detaliile pot fi vizualizate într-o fereastră laterală.

Rush a adăugat că noul planificator de zbor interactiv AOPA face mai ușor și descifrarea anumitor anunțuri către aeriene. Serviciul de zbor Leidos "semnalizează" anumite note ca fiind critice, iar unele ca avertizări, oferindu-le o secțiune vizuală proprie în cadrul rubricilor de explicare a rutelor.

În special, condițiile nefavorabile, care ar putea fi orice, de la restricții de zbor temporare la piste închise, "apar în secțiunea de sus" până în partea superioară a ferestrei laterale interactive, iar informația este prezentată cu o caracteristică grafică care atrage atenția asupra ochilor. În esență, un zbor mai scurt și un pilot pot digera informațiile în același timp, astfel încât la orice întrebări să poată fi ușor de răspuns de către un specialist în servicii de zbor.

Pentru condițiile meteorologice de-a lungul unei rute intenționate, simbolurile colorate indică condițiile curente. Verde simbolizează VFR, albastrul indică VFR marginal, roșu prezintă IFR, iar magenta reprezintă IFR scăzută. Detaliile însoțitoare pot fi prezentate în date simple sau în limba engleză, în funcție de preferințele unui pilot. Derularea către o stație de raportare de pe pagina principală a hărții, de asemenea, derulează automat fereastra laterală la detaliile care o însoțesc și le subliniază pentru o referință vizuală ușoară.

Rush a adăugat că prognozele zonelor terminale (TAF) de-a lungul unui traseu sunt prezentate în mod cronologic, bazându-se pe timpul de trecere estimat al unui pilot în acea zonă. "O altă caracteristică utilă care va bucura piloții este o indicație a momentului în care TAF se va schimba. Este deosebit de util atunci când condițiile de prognoză se schimbă și poate avertiza piloții asupra schimbărilor climatice semnificative chiar înainte sau imediat după ce trec de acele puncte. "

Pentru piloții care preferă stilul vechi, informarea pe bază de text, acestea sunt încă disponibile. Un element dedicat din partea de jos a meniului secțiunii permite vizualizarea întregului briefing într-un bloc de text mare, la fel ca versiunile anterioare. "Sperăm ca oamenii sa înceapă trecerea la briefing-ul interactiv grafic, de vreme ce informația este mult mai ușor de vizualizat", a spus Rush.

Planurile de zbor interne ale FAA și ICAO pot fi completate direct de la Planificatorul de zbor AOPA la Serviciile de zbor Leidos sau CSRA DUATS. De asemenea, ele pot fi imprimate, modificate sau anulate. Anterior, un pilot care trebuia să schimbe un plan de zbor pe teren trebuia să formeze un număr de telefon și să vorbească cu personalul de instruire sau să lase planul de zbor să expire înainte de a îl deschide. "Asta a fost ceva dorit de membrii AOPA", a explicat Rush, menționând că și piloții vor primi o confirmare prin e-mail ori de câte ori depun un plan de zbor.

Piloții care depun un plan de zbor IFR de la planificatorul de zbor al AOPA "vor primi de asemenea ruta așteptată de la Leidos prin intermediul confirmării prin e-mail", ceea ce este util pentru modificările de rutare de ultimă oră. Aceștia pot trimite e-mailuri care au modificat rutarea înapoi la ei înșiși pentru a le importa în geanta electronică preferată, îmbunătățind și mai mult îmbunătățirile.

"Suntem plini de speranță că actualizările AOPA Flight Planner vor permite piloților să exploreze traseul dorit într-un mod grafic ușor de vizualizat pentru o mai bună înțelegere", a concluzionat el.


© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software