Business and General Aviation Association of Romania

Activitati luna Iulie 2016

04 Aug 2016 1:20 PM | Julian B. (Administrator)

Dragi membri,

Luna Iulie a fost o luna foarte plina pentru asociatia Aircraft Owners and Pilot Association of Romania.

Am avut atat activitati de socializare cat si activitati pentru continuarea proiectelor noastre pentru imbunatatirea conditiilor de zbor pentru aviatia generala din Romania.


Ne bucuram ca ati fost alaturi de noi chiar de la inceputul lunii, in week-end-ul de aviatie de la mare, 

Conferinta Pria Aviation si Aeromania 2016. 
Week-end in care 
s-au discutat intens multe subiecte de interes pentru aviatia de business, aviatia generalala si serviciile de Search and Rescue, dar ne-am si relaxat si bucurat de un airshow aniversar, a 10-a editie de Aeromania.


 

Va multumim si pentru participarea la intalnirea consultativa de pe data de 27 iulie, celor care ati reusit sa investiti cateva ore din programul dumneavoastra (care stim ca este foarte incarcat). In cadrul acestei intalniri, pe langa faptul ca ne-am bucurat sa ne revedem, am discutat problemele arzatoare ale Asociatiei noastre, cea mai importanta tema fiind fuziunea cu A.O.P.A. Romania, afland astfel si opiniile si sugestiile dumneavoastra.

In vederea unei forme de colaborare si asociere cu AOPA Romania reprezentantii nostri au participat la intalniri si negocieri in luna iulie, in speranta ca vom ajunge la un acord comun si vom lupta pentru interesele aviatiei generale impreuna, sub numele unei singure asociatii. 


Pe langa aceste activitati, asociatia noastra a depus eforturi continue si pentru proiectele noastre de imbunatatire a conditiilor de zbor pentru aviatia generala in Romania astfel:

1. Dupa consultarea noilor harti din AIP Romania, reprezentantii nostri s-au autosesizat asupra limitei minime de inaltime pentru partea de nord a TMA Bucuresti. Dupa cum stiti, pe hartile vechi, in partea de nord a zonei de TMA, din cauza reliefului, limita minima a acestei zone era 4500 ft.

Noile harti nu mai prevad ridicarea limitei minime a zonei TMA in partea de nord, astfel, pe harta, limita minima a ramas 2000 ft.



Reprezentantii Aircraft Owners and Pilot Association of Romania s-au adresat reprezentantilor Romatsa referitor la aceasta problema si am fost asigurati ca acest lucru este o eroare de tiparire, iar limita minima ramane neschimbata in partea de nord a zonei TMA, 4500 ft.


2. Intalnire AACR si CNAB

In data de 26.07.2016, Presedintele asociatiei noastre, dl. Radu Merica, in urma unei solicitari adresate Ministerului Transporturilor, a participat la o intalnire cu reprezentantii AACR si CNAB.

Participanti: dl. Armand Petrescu - Director General AACR, dl. Sorin Encutescu - consilier  Director General AACR, dl. Andrei Filipoiu - Director de Siguranta AACR, dl. Ovidiu Traichioiu - Director Adjunct Supervizare AACR, dl. Ioan Arba - Director Securitate Aeronautica AACR, dna. Rodica Cazanciuc - Director Reglementare AACR, dl. Cosmin Pestesan - Director General CNAB, dl. Valentin Iordache - Director Comunicare CNAB.

Subiectul principal abordat in aceasta a fost accesul nemijlocit al pilotilor de aviatie generala la aeronavele proprii, fara a mai fi necesar serviciul de handling. Astfel, punctele de discutie au fost:

-  Posibilitatea de self-handling pentru operatiunile de aviatie generala, cu acces la aeronava proprie;

-   Contract de operare cu Aeroportul Baneasa;

 Legitimatie de acces pe platforma aeroportului pentru detinatorii de aeronave pozitionate pe acest aeroport (home airfield);

-  Delimitarea unei zone de aviatie generala care sa intre sub incidenta regulamentului (UE) NR. 1254/2009 AL COMISIEI din 18 decembrie 2009, articolul 1;

-  Gasirea unei solutii de acces spre si dinspre Romaero, care sa nu mai presupuna plata unei taxe de 50/euro per miscare si un timp de asteptare de 2-3 ore.

Discutiile vor continua in cadrul unei intalniri ulterioare, urmand a se gasi solutii pentru aceste probleme. 

Momentan, ca rezultat imediat al acestei intalniri, reprezentantii AACR ne pot pune la dispozitie un model de program de securitate pentru persoanele fizice care solicita aprobarea de acces pe aeroport. 


Asadar, luna iulie a fost una destul de ocupata pentru noi, si am incheiat-o cu participarea la BIAS 2016, un eveniment impresionant, asa cum ne-au obisnuit organizatorii. 

 


Pentru cei dintre dumneavoastra care nu ati reusit sa ajungeti, am creat un album cu fotografii pe pagina noastra de Facebook, il puteti accesa la urmatorul link:

https://www.facebook.com/AOPARomania/photos/?tab=album&album_id=1101195573259321 



© BGAA of  Romania
Powered by Wild Apricot Membership Software